Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
22. 10. 2021,
16.56

Osveženo pred

2 leti, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

12

Natisni članek

Bojan Požar Ura moči

Petek, 22. 10. 2021, 16.56

2 leti, 6 mesecev

Ura moči: Konec za stranko DeSUS? #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

12

"Pri stranki DeSUS smo mislili, da smo videli že vse, pa očitno nismo. Mislim, da je ta stranka pomendrana. Praktično jim preostane samo še odhod v politično zgodovino ali pa pripojitev, predvidevam k stranki SD," je v tokratni oddaji Bojana Požarja Ura moči na Planet TV razkol v stranki DeSUS komentiral poznavalec slovenske politike Miran Videtič. Poleg Videtiča je Požar v oddaji gostil še izrednega profesorja na Fakulteti za strojništvo in poznavalca politike Petra Gregorčiča. 
 

Kot je pojasnil Videtič, razume poslance, ki so po njegovem bolj pripadni stranki kot pa sam predsednik Ljubo Jasnič. "Z odhodom iz poslanske skupine bi namreč tudi DeSUS drugo leto pri soočenjih izgubil status parlamentarne stranke in tukaj sem jaz na strani poslancev," je dejal Videtič. 

Z njim se je strinjal tudi Gregorčič. "Že s prihodom Karla Erjavca v tem mandatu so stranko povsem razsuli in postala je politični mrtvec. Če pogledamo zgodovino DeSUS, so imeli poslanci vedno glavno besedo. Mislim, da so to zadnji izdihljaji te stranke. Jaz mislim, da stranka DeSUS kot samostojna stranka ne bo obstajala, ker ne bo našla ustreznega predsednika, ki bi jo lahko vodil. Naredili so že preveč napak, da bi lahko preživeli v političnem prostoru," pa je prihodnost stranke komentiral Gregorčič.

ljubo jasnič. Karel erjavec
Novice Nedopustni pritiski na poslance, Jasnič: Ob prijavi na KPK bom odstopil #video

Afera zlepljenka: Kdo je snemal ministra Vizjaka in zakaj?

Požar je z gostoma komentiral tudi zvočni posnetek domnevnega spornega pogovora izpred 14 let med takratnim ministrom za gospodarstvo Andrejem Vizjakom in LDS-ovim tajkunom Bojanom Petanom, ki ga je v začetku tedna prvi objavil POP TV. 

"Tukaj gre za čisto izsiljevanje. Menim, da ni potrebe, da minister Vizjak zaradi te afere odstopi," je dejal Videtič. Gregorčič pa se ob tem sprašuje, zakaj se je zgodba v javnosti pojavila ravno zdaj. Več v videoposnetku spodaj. 

Mitja Krapša
Novice Nove podrobnosti: kako je strokovnjak ugotovil, da je posnetek zlepljenka #video
Andrej Vizjak, Bojan Petan
Novice Petan: Dvomim o avtentičnosti posnetka. Takšnega pogovora se ne spomnim.

"Tresla se je gora, rodila se je miš"

Videtič in Gregorčič sta komentirala tudi tridnevni obisk sedmih evropskih poslancev, ki so preiskovali stanje pravne države, svobode medijev in boja proti korupciji pri nas.

"Njihov prihod v Slovenijo in zaključek obiska bi se lahko strnil v tresla se je gora, rodila se je miš," je komentiral Videtič. Zaključki evropskih odposlancev o Sloveniji so bili precej zadržani, poročilo vodje delegacije Sophie in 'T Veld še čakamo.

"Ugotovili so, da institucije normalno delujejo, raven javne razprave je toksična. Naše težave se izvozijo v tujino in potem nazaj v Slovenijo, da pridobijo na teži. Na eni strani pravijo, da nas cela Evropa gleda postrani, po drugi strani pa se spregleda, da se predsednik vlade srečuje z vsemi evropskimi voditelji, kar se nam v resnici ni dogajalo pod nobenim premierjem do zdaj," je pojasnil Gregorčič.

 
Bojan Požar
Novice Ura moči: od Pahorjeve bizarne napake do sesuvanja stranke DeSUS #video
Novice Ura moči: vrh slovenske partije je sprožil ukaz, Udba pa ga je izvedla #video
Bojan Požar
Novice Ura moči: "Sporazum je enako prazen, kot so prazne stranke KUL"
Milan Kučan
Novice Ura moči: Kučan ve, da je večina obrazov na levici več ali manj odpisana #video

 
Ne spreglejte