SiolNET. Novice Slovenija
5,02

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Petan: Dvomim o avtentičnosti posnetka. Takšnega pogovora se ne spomnim.

5,02

termometer

Andrej Vizjak, Bojan Petan
Foto: Siol.net / STA

Bojan Petan ima resne pomisleke o avtentičnosti objavljenega posnetka, domnevno 14 let starega pogovora med njim in tedanjim gospodarskim ministrom Andrejem Vizjakom. Kot je zapisal v izjavi za javnost, se takšnega pogovora ne spominja, zato se zavzema za to, da pristojni organi raziščejo njegov nastanek, pristnost in posredovanje v javnost.

Mitja Krapša Novice POP TV je prikril mnenje strokovnjaka, ki je zvočne posnetke označil za prirejene

"Glede na ponavljajoče se medijske objave v zvezi s posnetkom domnevnega pogovora med mano in ministrom Vizjakom poudarjam, da nikoli nisem snemal nobenega svojega pogovora s katerokoli osebo, vključno z ministri katerekoli od slovenskih vlad," je v današnji izjavi za javnost zapisal Petan.

Andrej Vizjak, Bojan Petan Digisvet Strokovnjak: Posnetek Vizjaka in Petana je res "lepljenka" #video

Vizjak: Gre za manipulacijo

Enako kot Vizjak, v aktualni vladi minister za okolje in prostor, ima pomisleke glede avtentičnosti posnetka, ob čemer se zavzema za to, da pristojni organi raziščejo nastanek in avtentičnost objavljenega zvočnega posnetka ter njegovo posredovanje v javnost.

Pop TV je v ponedeljek objavil 14 let star posnetek, na katerem naj bi tedanji gospodarski minister Vizjak Petanu predlagal, kako se izogniti plačilu davka. Vizjak je dan za tem ob vladnem obisku obalno-kraške regije posnetek in njegovo montažo označil za manipulacijo, v sredo pa je za časnik Delo napovedal, da bo vložil ovadbe proti snemalcem in tistim, ki so posnetke uporabili.

Mitja Krapša Novice Nove podrobnosti: kako je strokovnjak ugotovil, da je posnetek zlepljenka #video

POP TV je prikril mnenje strokovnjaka

Mnenje strokovnjaka za produkcijo zvoka Mitje Krapše, da je vsaj eden od zvočnih posnetkov domnevnega spornega pogovora izpred 14 let med takratnim ministrom za gospodarstvo Andrejem Vizjakom in LDS-ovim tajkunom Bojanom Petanom, ki ga je prvi objavil POP TV, prirejen, so po informacijah Planet TV pridobili tudi na POP TV, a tega niso objavili. 

"Pri pripravi vsebin za naše gledalce sledimo objektivnemu poročanju, ki temelji na preverjenih informacijah." Tako so se s POP TV odzvali na naše vprašanje, ali so javnosti prikrili mnenje strokovnjaka Mitje Krapše, da bi bil njihov posnetek pogovora med Andrejem Vizjakom in Bojanom Petanom lahko zmontiran. To mnenje smo pozneje objavili na Siol.net in Planet TV. Da je Krapša za POP TV presodil, da je posnetek verjetno prirejen, je za Planet razkril Krapša sam.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin