Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
31. 10. 2021,
18.35

Osveženo pred

2 leti, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,82

80

Natisni članek

Karel Erjavec Aleksandra Pivec Bojan Požar Ura moči

Nedelja, 31. 10. 2021, 18.35

2 leti, 5 mesecev

Ura moči: Aleksandra Pivec o tem, da ima Naša dežela več kot 2.000 članov #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,82

80

Aleksandra Pivec, ustanovni kongres stranke Naša dežela | Aleksandra Pivec | Foto Mediaspeed

Aleksandra Pivec

Foto: Mediaspeed

"V nobenem trenutku nisem obžalovala odločitve vstopa o politiko," je v tokratni oddaji Bojana Požarja Ura moči na Planet TV dejala nekdanja prva dama DeSUS, ministrica za kmetijstvo in sedanja predsednica stranke Naša dežela Aleksandra Pivec.

"DeSUS sem se takrat pridružila, ker mi je stranka ustrezala, predvsem ker tudi sama nisem ideološko opredeljena," je pojasnila Pivčeva in poudarila: "Verjela sem, da bom premagala Karla Erjavca v tekmi za predsednika DeSUS. Čeprav nisem popolnoma razumela položaja v stranki v tem času." Po njenem mnenju je bila ključna Erjavčeva napaka ustvarjanje konfliktnega vzdušja znotraj stranke na kongresu. Pivčeva sicer zanika, da bi vedela karkoli o fotografiji Erjavčevega porscheja, ki je zakrožila po medijih nekaj dni pred volilnim kongresom DeSUS. "Sploh nisem vedela, da ima prestižna vozila v lasti. Sem proti temu, da se tekme v politiki dobivajo z aferami," je dejala Pivčeva.

Bojan Požar
Novice Ura moči: Konec za stranko DeSUS? #video

Naša dežela ima podporo na terenu?

"Stranka Naša dežela ima že več kot dva tisoč članov," je poudarila Pivčeva, ki zdaj predseduje tej stranki. Natančnega števila članov ne pozna, je pa dejala, da skoraj vsak dan nastane nov lokalni odbor stranke. "Je pa naša stranka v tem trenutku v popolni medijski in politični blokadi, saj motimo oba politična pola," je poudarila Pivčeva. Ker večina javnomnenjskih raziskav ne meri podpore Naše dežele, v stranki te meritve opravljamo sami. "Rezultati naših anket so dovolj dobri, kar vidimo tudi na terenu, da nadaljujemo grajenje svoje stranke," je poudarila Pivčeva, ki se sodelovanja z drugimi strankami ne brani, poudarja pa, da bo Naša dežela sama odšla na volitve.

Bojan Požar
Novice Ura moči: od Pahorjeve bizarne napake do sesuvanja stranke DeSUS #video

Oče v LDS

Politika ji je bil položena v zibelko, pravi Pivčeva. Že njen oče je bil član stranke LDS in zato je kmalu spoznala politični prostor. "Odraščala sem v podjetnem okolju vinogradniške družine. Naučila sem se slediti ciljem, ki jih okolica ne vidi, in vztrajati pri svojih odločitvah," je dejala Pivčeva. Kar ji je po njenih besedah koristilo v politiki, saj se je znašala sredi večjega števila afer. Sporna je bila predvsem afera SRIPT, zaradi katere se je znašla sredi policijske preiskave. Vendar ima, kot pravi sama, mirno vest.


Novice Ura moči: vrh slovenske partije je sprožil ukaz, Udba pa ga je izvedla #video

 

Ne spreglejte