SiolNET. Novice Slovenija
3,52

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Uporni poslanec DeSUS: Ne bom a priori podpiral predlogov stranke

3,52

termometer

Robert Polnar
Ali bo uporni poslanec DeSUS podprl novega obrambnega ministra? Foto: STA

Poslanec DeSUS Robert Polnar, ki je v preteklosti že glasoval proti vladnim predlogom, pravi, da ne bo a priori podpiral kadrovskih predlogov stranke.

"Ko bo prišlo na vrsto glasovanje za novega obrambnega ministra, se bom odločal glede na to, kako kakovosten bo kandidat," nam je povedal Robert Polnar, poslanec DeSUS, ki je v preteklosti že glasoval proti vladnim predlogom. "A priori ne bom podpiral kadrovskih predlogov stranke," je dodal.

Vlada bo morala v državnem zboru zbrati dovolj glasov za izvolitev novega obrambnega ministra. Po sobotnem kongresu stranke DeSUS je namreč poraženi Karl Erjavec napovedal odstop tudi z mesta obrambnega ministra. Koalicija ima v državnem zboru 43 glasov, brez Polnarja 42. Za izvolitev ministra je sicer potrebna navadna večina, torej večina tistih, ki glasujejo.

Robert Polnar Novice To je poslanec, ki ne uboga svojega šefa #video

Pred njo je težka naloga

Polnar po sobotnem kongresu DeSUS, ko je vajeti v stranki od dolgoletnega predsednika Erjavca prevzela Aleksandra Pivec, ocenjuje, da se zanj ni nič spremenilo. Kot pravi, nad izvolitvijo Pivčeve ni presenečen. Pred njo pa je težka naloga, pravi. "Morala bo rekonstruirati stranko, mobilizirati nove ljudi in aktivirati sposobne v stranki," pravi Polnar. "Zadovoljivo pa bo morala tudi pojasniti vse zadeve v zvezi s SRIPT," pravi poslanec DeSUS.

Polnar sicer edini od petih poslancev upokojenske stranke ni bil na kongresu.  Kot pravi, na kongres ni prišel zaradi pritlehnosti okoli kandidatur v zadnjih tednih. "Estetika tišine pove več kot vsak nastop," pravi.

Sodeloval bi tudi v vladi Janeza Janše

Polnar je v preteklih tednih večkrat razburjal s svojimi izjavami in glasovanji. Tako je na primer decembra glasoval proti izvolitvi Angelike Mlinar za kohezijsko ministrico. Novembra pa je dvignil prah z izjavo, da če bi bila v tem mandatu državnega zbora kakršnakoli možnost za sodelovanje v drugi vladi, ki bi zmogla več poslanskih mandatov, bi pri tem sodeloval tudi on. Sodeloval bi tudi s SDS pod vodstvom Janeza Janše, je dejal takrat.

Preberite še:

Marjan Šarec Novice Šarec: Počivalšek mi je zagotovil, da ni nobenih pogovorov v drugo smer Karl Erjavec Novice Popoln umik Erjavca: Ne le iz politike, ampak tudi iz javnega življenja Aleksandra Pivec Novice Aleksandra Pivec: Obrambo bo najverjetneje prevzel Šarec #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin