Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
3. 5. 2023,
16.32

Osveženo pred

12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,28

108

Natisni članek

Pavle Rupar upokojenci

Sreda, 3. 5. 2023, 16.32

12 mesecev

Pirc Musarjeva Ruparju: Ostro obsojam pozive k njeni "odstranitvi" #foto #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,28

108

Slovenski upokojenci so se zbrali na četrtem shodu upokojencev, na katerem so znova predstavili svoje zahteve, sprehodili pa so se tudi mimo predsedniške palače in od predsednice republike Nataše Pirc Musar zahtevali naj "odstrani" svojo svetovalko Biserko Marolt Meden zaradi njene soudeležbe pri pripravi predloga zakona o evtanaziji. Pirc Musarjeva se je odzvala na Facebooku in besede organizatorja shoda Pavla Ruparja ostro obsodila. "Odločno obsojam pozive k njeni "odstranitvi" in celo primerjanje z nacističnimi metodami, kar je skregano z vsako logiko ter popolnoma neprimerno in do konca zavržno," je zapisala. 

Četrti shod upokojencev sta pripravila ljudska iniciativa Glas ljudstva in Inštitut 1. oktober, katerega predsednik je Pavle Rupar, nekdanji tržiški župan in nekdanji poslanec stranke SDS. 

Fotogalerija
1 / 16

Predsednica republike ostro obsodila Ruparjeve besede

Udeleženci protestnega shoda so se sprehodili tudi mimo predsedniške palače in od predsednice republike Nataše Pirc Musar zahtevali, naj  "odstrani" svojo svetovalko Biserko Marolt Meden zaradi njene soudeležbe pri pripravi predloga zakona o evtanaziji. Rupar je pred predsedniško palačo povedal, da so tukaj zbrani upokojenci, ki odločno nasprotujejo vsakršnemu posegu v življenje, na Trgu republike pa je v nagovoru dejal, da bi si takšno svetovalko v času tretjega rajha izbral nemški nacistični voditelj Adolf Hitler

Na Facebooku se je odzvala Pirc Musarjeva in Ruparjeve besede ostro obsodila. "Odločno obsojam pozive k njeni "odstranitvi" in celo primerjanje z nacističnimi metodami, kar je skregano z vsako logiko ter popolnoma neprimerno in do konca zavržno. Gre za brutalno sovražne besede v režiji nekoga, ki ima s tovrstnim početjem sicer že dolgo zgodovino. Tudi pravnomočno dokazano. In gre tudi za vsebinsko zavajanje in laži. Takšnih napadov na svoje sodelavce in tudi na institut predsednika republike ne bom dovolila,” je zapisala predsednica republike. 

Z zastavami in transparenti so se upokojenci najprej sprehodili mimo predsedniške palače in po okoliških ljubljanskih ulicah vse do Trga republike, kjer je Rupar nagovoril zbrane. 

Na ljubljanskih ulicah se je danes zbralo več tisoč upokojencev, ki so znova predstavili svoje zahteve. Med drugim od vlade zahtevajo zvišanje pokojnin za 20 odstotkov, dodatne pokojninske prejemke in redno usklajevanje pokojnin z inflacijo. 

Protestni shod upokojencev. Pavle Rupar Upokojenci | Foto: Bojan Puhek Foto: Bojan Puhek
Pavle Rupar
Novice Rupar zbira podpise za vložitev predloga zakona o izrednem zvišanju pokojnin #video
Protestni shod upokojencev, ki ga je pripravila ljudska iniciativa Glas upokojencev Slovenije. Upokojenci
Novice Protest upokojencev: stiske realne, zahteve malo manj
Ne spreglejte