SiolNET. Novice Slovenija
9,95

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Univerza: poslanec Simonovič je diplomiral. Carlova ni zadovoljna.

9,95

termometer

Diploma Branka Simonoviča
Foto: STA

Ekonomska univerza v Zagrebu je potrdila, da je diploma poslanca Branka Simonoviča verodostojna. Novinarka RTV Eugenija Carl, ki je o nepristnosti diplome poročala, pravi, da bodo morali na univerzi pojasniti spremembo. 

Poslanec DeSUS in podpredsednik državnega zbora Branko Simonovič se je sicer na očitke o pristnosti diplome odzval pretekli konec tedna, ko je potrdilo o diplomi tudi pokazal, zdaj pa so pristnost potrdili tudi na Univerzi v Zagrebu, poroča 24ur.com.

Branko Simonovič Novice Simonovič izobrazbo dokazuje s fotografijo diplome, Carlova ni zadovoljna

Zakaj so se pojavile nejasnosti?

V četrtek je novinarka RTV Eugenija Carl poročala, da na spletni strani DZ piše, da ima poslanec diplomo zagrebške fakultete za zunanjo trgovino, a tam zatrjujejo, da pri njih ni diplomiral. Pozneje so dodali, da gre za dokument izpred 40 let, zato obstaja verjetnost, da njihovi podatki niso točni, oziroma bodo verodostojnost Simonovičevega potrdila preverili. Simonovič je v petek predložil fotografijo diplome in dodal, da je ves dan izgubil za brskanje po papirjih iz sedemdesetih let.

Iz Zagreba so danes potrdili, da je diploma, izdana 14. februarja 1979, verodostojna. Simonovič je na fakulteti za zunanjo trgovino končal prvostopenjski študij komercialne smeri po programu nekdanje Visoke šole za zunanjo trgovino. 

Carlova se ne namerava opravičiti

Na družbenem omrežju se je odzvala Carlova, ki je zapisala: "Vsekakor bodo morali v Zagrebu pojasnit spremembo z NE na DA. In se opravičiti vsem vpletenim. Posebej bizarno je pa to, da imamo poslanca in podpredsednika! državnega zbora, ki v nekaj dneh ni sposoben razbliniti očitkov o izobrazbi. Danes je povedal, da diplomo hrani v sefu, da je bil v dneh po objavi na zvezi z zagrebško univerzo in da bo kmalu sklical novinarsko konferenco."

 

Potem ko smo zahtevali preverjanje verodostojnosti fotografije potrdila o dokončanju študija, ki ga je javnosti ...

Objavil/a Eugenija Carl dne Ponedeljek, 22. marec 2021

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 45
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin