Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
17. 5. 2024,
11.30

Osveženo pred

4 tedne, 1 dan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,92

Natisni članek

Slovenija ZDA šola matura diploma Melania Trump Donald Trump Barron Trump

Petek, 17. 5. 2024, 11.30

4 tedne, 1 dan

Trumpov sin Barron bo maturiral #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,92
Barron Trump | Osemnajstletni Barron Trump, ki bo zaključil srednjo šolo, se do zdaj večinoma ni pojavljal v javnosti in novica o imenovanju za delegata je bila presenečenje.  | Foto Reuters

Osemnajstletni Barron Trump, ki bo zaključil srednjo šolo, se do zdaj večinoma ni pojavljal v javnosti in novica o imenovanju za delegata je bila presenečenje.

Foto: Reuters

Najmlajši sin nekdanjega predsednika Donalda Trumpa in prve dame Melanie Trump, 18-letni Barron Trump, bo v petek maturiral na Oxbridge Academy v Palm Beachu na Floridi, elitni pripravljalni šoli od šestega do dvanajstega razreda. Barrona, ki ga je pred sojem žarometov dolgo ščitila mati Melania, se je na naslovnicah znašel prejšnji mesec, ko se je Donald Trump ogorčeno pritožil, da mu sodnik, ki predseduje njegovemu sojenju, ni dovolil udeležbe na maturantski slovesnosti.

Podelitev diplom poteka na akademiji Oxbridge, vendar je dogodek zasebne narave in velja le s povabilom, poroča The Palm Beach Post.

Kakšne načrte ima Barron v prihodnosti, uradno še niso razkrili, znano pa je, da so Donald in trije njegovi starejši otroci, Donald mlajši, Ivanka in Tiffany, obiskovali Univerzo v Pensilvaniji.

Ga zanima politika? 

Barron je bil julija imenovan za enega od floridskih delegatov na republikanski nacionalni konvenciji v Wisconsinu, na kateri bodo njegovega očeta najverjetneje razglasili za predsedniškega kandidata svoje stranke.

Barron in Donalnd Trump
Novice Barron Trump eden od delegatov na nacionalni konvenciji floridskih republikancev

A čeprav je Barron dovolj star, da bi novembra glasoval za svojega očeta, ne bo glasoval na konvenciji, kot je bilo napovedano. Iz urada njegove matere so ga namreč kmalu zatem opravičili zaradi prej dogovorjenih obveznosti, da pa je bil 18-letnik zelo počaščen. 

Barron Trump | Foto: Reuters Foto: Reuters

Barron William Trump se je rodil 20. marca 2006 in je Trumpov edini otrok s tretjo ženo. Odraščal je v Trump Towerju na Manhattnu in obiskoval gimnazijo Columbia Grammar and Preparatory School v premožnem okrožju. Barron je bil še otrok, ko je Donald Trump novembra 2016 osvojil predsedniški položaj in vstopil v Belo hišo. Čeprav se je udeležil očetove inavguracije januarja 2017, ga je njegova mati v veliki meri varovala pred očmi javnosti in se sprva ni pridružila možu v Washingtonu, temveč se je odločila ostati v New Yorku, da je Barron lahko končal osnovno šolo.

Melania Trump
Novice Kje je Melania?

Kasneje je obiskoval škofovsko šolo St. Andrew's, zasebno ustanovo v Potomacu v Marylandu. Ko je oče izgubil predsedniške volitve leta 2020, se je družina preselila na Trumpovo razkošno posestvo Mar-a-Lago na Floridi. Barron se je nato leta 2021 vpisal na bližnjo akademijo Oxbridge, kjer bo diplomiral.

Donald Trump
Novice V procesu proti Trumpu namerava tožilstvo prihodnji teden skleniti svoj primer
Ne spreglejte