Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Četrtek,
9. 5. 2019,
9.27

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,97

47

Natisni članek

noad Italija ugrabitev Policija

Četrtek, 9. 5. 2019, 9.27

4 leta, 11 mesecev

Ugrabitev v Beli krajini: tri ugrabitelje prijeli, enega še iščejo #video #foto

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,97

47

Neznanci so v Beli krajini včeraj ugrabili 79-letnika iz Novega mesta in ga v prtljažniku zvezanega odpeljali proti italijanski meji, so potrdili na policiji. V Sežani so ga izpustili, nato pa so jih v Italiji prijeli.

Njegova hči je za Siol.net povedala, da so njenega očeta ugrabili trije neznanci med delom v vinogradu, kjer so ga zvezali in stlačili v prtljažnik njegovega avtomobila. Pred tem so mu ukradli ključe njegovega avtomobila in zidanice, nato pa se odpeljali proti italijanski meji. Ugrabitelje so kasneje, po skupni akciji slovenskih in italijanskih policistov, prijeli. Aktivirali so vse svoje enote in tudi helikopter.

Novomeščanu so storilci najprej ukradli ključe njegovega avtomobila in zidanice, nato pa ugrabili še njega in se odpeljali proti italijanski meji. | Foto: Vitomir Petrović Novomeščanu so storilci najprej ukradli ključe njegovega avtomobila in zidanice, nato pa ugrabili še njega in se odpeljali proti italijanski meji. Foto: Vitomir Petrović

Pred tem jih je slovenska policija že obravnavala

Novinarska | Foto: Planet TV Foto: Planet TV Ugrabitelje so ob 20. uri prijeli italijanski policisti v Bazovici in jih vrnili Sloveniji, kjer so jih pridržali, so povedali na policiji.

Oboroženi so bili z noži

Kot so sporočili s tržaške kvesture, so po obvestilu slovenske policije predstavniki italijanske obmejne policije ob pomoči leteče skupine kvesture nemudoma začeli iskati napadalce in jih kmalu odkrili, poroča STA.

Oboroženi so bili z nožem in so poskušali policistom večkrat ubežati, a jim ni uspelo. "Potem ko so bili identificirali ter obtoženi nezakonitega vstopa v državo in nošenja orožja, so bili tujci vrnjeni v Slovenijo, kjer jim bodo sodili za storjene zločine," so še po poročanju STA zapisali v skopem sporočilu za javnost tržaške kvesture.

Storilci so 25-letni Maročan in dva 18-letnika iz Alžirije. Vse tri so v preteklosti že obravnavali v policijskih postopkih, in sicer 29. aprila zaradi prepovedanega prehoda meje. Dan kasneje so jih vrnili na Hrvaško, kot kaže, pa so še enkrat nedovoljeno vstopili v Slovenijo.

Vsi trije so v pridržanju, očitajo pa jim kaznivo dejanje ugrabitve in protipravnega odvzema vozila.

ograja, migranti, begunci
Novice Policija za več žice, za več nadzora, za strožjo azilno zakonodajo

Po Sloveniji naj bi se vozili več ur

79-letnik je policistom dejal, da so ga ugrabitelji po Sloveniji vozili okrog šest ur, nato pa ga v bližini Divače izpustili in mu odvezali roke. Tako dolgo naj bi se po mnenju policije vozili, ker niso poznali poti. Odvzeli so mu torbico, v kateri je imel dokumente in jih raztresli po vozilu, ukradli pa so mu še nože in žepno svetilko.

Za zdaj še ni povsem jasno, ali so bili storilci trije ali štirje, kot je dejal oškodovanec. "Na začetku kaznivega dejanja so sodelovale štiri osebe. Kot kaže, je med potjo eden od sostorilcev vozilo zapustil, še preden so se ustavili na končni lokaciji," pojasnjujejo na policiji, kjer z oškodovancem še vedno preverjajo točno število.

Policija obiskala prebivalce

Tomaž Peršolja | Foto: Matej Leskovšek Foto: Matej Leskovšek Črnomaljski policisti so danes obiskali prebivalce in jim svetovali, da naj jih obveščajo o morebitnih neznancih. "Policija se bo, kot do zdaj, odzvala," so dejali policisti, ki vaščanom svetujejo tudi glede samozaščite.

Meje niso prečkali na mejnem prehodu

Meje z Italijo niso prečkali na mejnem prehodu, ampak na mestu, kjer meja še ni točno določena, je dejal Tomaž Peršolja, vodja sektorja za organizirano kriminaliteto. Da bodo lahko konstruirali točno pot, kjer so se gibali, morajo zato opraviti dodatne pogovore z 79-letnikom, dodaja Peršolja.

Oškodovanca so ugrabili v bližini vasi Mali Nerajec v Beli krajini, je dejala njegova hči. Njen oče ni bil poškodovan, po tem, ko so ga izpustili pred mejo, pa se je zatekel k bližnjim stanovalcem, ki so poklicali policijo in svojce.

Tržaška policija: Skušali so pobegniti

Kot na svoji spletni strani sporoča tržaška policija, so storilci poskušali pobegniti, a jih je njihova kopenska enota obvladala. Po identifikaciji so jih, kot navajajo, na podlagi prijave kaznivih dejanj nezakonitega prehoda in nošenja orožja, vrnili Sloveniji.

Posnetek sporočila na strani tržaške policije. | Foto: poliziadistato.it Posnetek sporočila na strani tržaške policije. Foto: poliziadistato.it

Policijski trak
Novice Prebežniki naj bi v Beli krajini ugrabili domačina
Ne spreglejte