SiolNET. Novice Slovenija
10

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Prebežniki naj bi v Beli krajini ugrabili domačina

10

termometer

Policijski trak
Foto: Ana Kovač

Skupina štirih moških naj bi danes v Beli krajini ugrabila domačina, ko je ta delal v vinogradu, nam je povedala njegova hči, ki pravi, da je šlo za prebežnike. Zvezali naj bi ga z vrvjo, stlačili v prtljažnik njegovega avtomobila in pobegnili v smeri Italije. Pri Sežani so ga izpustili in pot čez mejo nadaljevali sami. V Italiji so jih prijeli italijanski policisti.

Policisti zbirajo obvestila in preverjajo okoliščine, so nam sporočili s Policijske uprave Novo mesto. Kot so še zapisali, v tem trenutku podrobnosti ne morejo pojasnjevati, bodo pa to storili takoj, ko bo mogoče. Uradne potrditve dogodka tako še ni.

Ugrabitev 79-letnega domačina naj bi se zgodila v bližini vasi Mali Nerajec v Beli krajini, medtem ko je ta delal v vinogradu, nam je zatrdila njegova hči.

Zaprli naj bi ga v prtljažnik

Po njenih navedbah so očeta med delom v vinogradu napadli štirje moški - šlo naj bi za ilegalne prebežnike -, ga zvezali z vrvjo in zaprli v prtljažnik njegovega osebnega avtomobila. Nato so se usedli v avtomobil in pot nadaljevali proti Italiji. Pri Sežani so očeta izpustili in odšli proti Italiji, nam je še povedala. Po naših informacijah so storilce prijeli italijanski policisti.

Dodala je, da njen oče ni poškodovan in je trenutno na pogovoru na policijski postaji v Sežani. Po neuradnih informacijah so prebežniki avtomobil zapustili tik pred mejo, kjer so ga našli policisti.

Hči moškega je kasneje dala izjavo tudi za Radio Odeon, poglejte, kaj je povedala:

Komentarji

51

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • matjazzz / 08.05.2019. ob 21:58 +28 - 1

  Policija in vojska obvladujeta položaj? Azilantski centri pa pokajo po šivih. Zapori polni švercarjev. Šarec in Pahor si pa praskata jajca. Policiskega in vojaškega ministra pa prav zaprav nimamo. Na vrhu uniformurncev pa barbike. Morda žaljivo, a resnično.

  +28 - 1
 • izbrisani / 08.05.2019. ob 21:48 +23 0

  Ne briga Evropo za prebežnike. Tudi mene ne bi, če bi bil eu funkcionar z 20 k€ plače.

  +23 0
 • 438457 / 08.05.2019. ob 21:51 +25 - 4

  Pozivam predsednika države Boruta Pahorja, da zavaruje slovensko državno mejo. Stvari so ušle izpod nadzora in pričakujem, da bo kot poveljnik vojske ustrezno ukrepal in poslal vojsko na mejo. Ogroženi so ljudje in živali, na to opozarja tudi ministrstvo za kmetijstvo in gospodarstvo. Kot predsednik nas je Borut Pahor dolžan zaščititi, če pa misli, da to ni v njegovi zmožnosti, ga pa kot sopredsednica Gibanja Zedinjena Slovenija pozivam, da odstopi z mesta s predsednika države.

  +25 - 4
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin