Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
9. 3. 2018,
11.19

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,98

12

Natisni članek

noad Gašper Tič Stefan Cakić

Petek, 9. 3. 2018, 11.19

6 let, 1 mesec

Uboj Gašperja Tiča: sodna dvorana premajhna za vse #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,98

12

Ob izrednem zanimanju javnosti se danes nadaljuje sojenje Stefanu Cakiću za uboj Gašperja Tiča. Na sodišče so prišli številni sodelavci in prijatelji pokojnega igralca ter tudi prijatelji njegovega domnevnega morilca. Sodna dvorana je premajhna za vse.

Video: Planet TV


Med zbranimi v sodni dvorani so tako med drugim Sebastjan Cavazza, Ana Dolinar, Ajda Smrekar, Lado Bizovičar, Boris Kobal, Iva Krajnc Bagola. Sojenje so spremljali vidno pretreseni, težko jim je bilo poslušati podrobnosti o smrti kolega. Tudi izjav niso želeli dajati.

Kot priča je pred sodnika stopil Tičev prijatelj, natakar v gledališču, kjer je bil igralec zaposlen. Tiča je opisoval kot prijaznega, nežnega, želel si je pozornosti, nasilja pa ni prenesel.

Omenjena priča se je z igralcem družila na njegovo zadnjo noč, ko sta skupaj s še enim prijateljem obiskala več ljubljanskih lokalov. Zadnji je bil tisti nasproti železniške postaje, kjer so srečali Cakića.

Tič in Cakić sta se poznala, prvi pa je prišel pozdravit Cakić. Priča je imela občutek, da je bil Tič tistega dne obtoženemu všeč in da si želi intime z njim. On je bil namreč tisti, ki je otipaval igralca in mu večkrat rekel, naj gresta domov. To je Tič storil, čeprav se Cakić njegovima dvema prijateljema ni zdel vreden zaupanja.

Ker sodnik ni sledil predlogu tožilstva, da se javnost izključi s sojenja, je ta tudi danes slišala številne intimne podrobnosti iz igralčevega življenja. V nekaterih trenutkih se je zdelo, da v dvorani vlada precejšnje nelagodje, tudi tožilstvo, sodeč po izjavah po koncu današnjega naroka, vztraja, da javnosti vsega tega ni treba slišati.

Govoril tudi policist, ki je prvi prišel na kraj dogodka

Zbrani v sodni dvorani so slišali tudi izjavo policista, ki je prvi prišel na kraj dogodka. Na ulici je opazil mlajšega moškega, ta je živčno postopal. Opazil je, da ima pri sebi nož, ki mu ga je tudi sam predal. Nož je imel krvave madeže, krvava so bila tudi Cakićeva oblačila. Policistu je dejal, da je moški želel spolni odnos z njim, zato se ga je lotil. 

Stefan Cakić | Foto: Sabina Zonta Foto: Sabina Zonta

Vstopili so v stavbo, kjer je Tič imel stanovanje. Cakić je ostal pred vhodnimi vrati, dva policista pa sta vstopila in najprej videla kri, nato pa še truplo brez znakov življenja. Takrat je policist, ki je dal danes prebrano izjavo, stopil do Cakića in ga aretiral. On se je ob tem in ves čas od prihoda policije smehljal.

Danes so pokazali tudi posnetke iz Tičevega stanovanja, ki jih je po uboju naredila policija. V stanovanju so bili razmetani stoli in razbiti kozarci, krvi je bilo veliko. Cakićev zagovornik meni, da se je njegov varovanec s Tičem v stanovanju prepiral približno eno uro.

Kaj se je dogajalo?

Ljubljanski policisti so 18. junija lani 44-letnega igralca našli mrtvega v stanovanju na Trubarjevi ulici v Ljubljani. Ugotovili so, da naj bi ga Cakić med prepirom večkrat zabodel z ostrim predmetom, zato je Tič zaradi izkrvavitve na kraju umrl. Po navedbah policije sta se Tič in Cakić poznala. Ko sta v noči umora zapustila ljubljanski lokal, sta šla v stanovanje, kjer se je zgodil usodni spor.

Cakićev motiv za dejanje uradno še ni znan, po neuradnih informacijah pa naj bi zatrjeval, da ga je Tič hotel spolno zlorabiti. V medijih se pojavljajo tudi zapisi, da je bil Cakić v preteklosti član tujske legije in da je preprodajal prepovedane droge.

Sojenje se bo nadaljevalo v začetku aprila.

Ne spreglejte