Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
3. 9. 2020,
10.18

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,80

34

Natisni članek

dijaki okužba Slovenija Koronavirus

Četrtek, 3. 9. 2020, 10.18

3 leta, 7 mesecev

Slovenija spet čez 50 okužb, okužen tudi dijak mariborske gimnazije #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,80

34

Infekcijska klinika Ljubljana, covid-19, koronavirus | V Sloveniji so potrdili 53 novih okužb z novim koronavirusom. | Foto Matej Povše/ UKC Ljubljana

V Sloveniji so potrdili 53 novih okužb z novim koronavirusom.

Foto: Matej Povše/ UKC Ljubljana

V sredo so v Sloveniji ob 1.653 testiranjih potrdili 53 novih primerov okužbe z novim koronavirusom, je prek Twitterja sporočila vlada. Novih smrti v sredo niso potrdili, število umrlih bolnikov za boleznijo covid-19 tako ostaja 134. V bolnišnicah se zdravi 26 obolelih, štirje potrebujejo intenzivno nego, tri so odpustili iz bolnišnice. V celjskem vrtcu je okužena strokovna delavka, v vrtcu v Račah pa je bil na testu pozitiven eden od zaposlenih v kuhinji. Okužbo z novim koronavirusom so potrdili tudi pri dijaku III. gimnazije v Mariboru.

Trenutno je 496 aktivnih primerov, od tega 99 v Ljubljani, sicer pa so okužbe precej razpršene po državi. Nove okužbe so odkrili v 30 občinah po državi. Znova je bilo največ primerov, skupaj 14, v Ljubljani. Tri nove okužbe so potrdili v Mariboru, po dve pa v Šentjurju, Lendavi in na Igu. Poleg Ljubljane je največ aktivnih okužb v Celju in Mariboru, po 22. V sredo je bila večina okuženih starih od 25 do 54 let, med starejšimi od 65 let so potrdili en primer, med mlajšimi od 24 let pa šest.

Vlada sprejela nov odlok: od danes obvezne maske in razkuževanje rok. Novinar: Domen Anderle/Video: Planet.


maska
Novice Vlada sprejela nov odlok, inšpektorji na teren #video

Včeraj največje število okužb v drugem valu

Včeraj so v Sloveniji ob 1.608 opravljenih testih okužbo z novim koronavirusom potrdili v 55 primerih, kar je 14 okužb več kot dan prej. Ena oseba s covid-19 je umrla, skupno število smrtnih primerov je naraslo na 134. Največ na novo okuženih smo v Sloveniji imeli 26. marca, ko je bilo pozitivnih 61 ljudi. Včerajšnja številka pa je bila najvišja v drugem valu okužb.

"To je tisto, kar smo želeli preprečiti, in očitno nismo bili uspešni. Videli bomo sčasoma, kaj bo to pomenilo za širjenje po šolah," je naraščanje števila okužb komentirala infektologinja Bojana Beović.

Infekcijska klinika Ljubljana, covid-19, koronavirus
Novice Beovićeva: To je tisto, kar smo želeli preprečiti, in očitno nismo bili uspešni

Okužen dijak mariborske gimnazije

Okužbo z novim koronavirusom so potrdili tudi pri dijaku mariborske III. gimnazije, zato je njegov razred od srede zvečer v 14-dnevni karanteni, na spletni strani poroča Radio Maribor. Kot je za radio dejala ravnateljica šole Marija Lešer, je bil dijak v šoli samo prvi šolski dan. Hkrati meni, da so posledice ta trenutek zelo dobro obvladljive, piše STA.

Gimnazija je tako postala prva šola s potrjenim primerom in odrejeno karanteno za celoten razred v tem novem šolskem letu, izpostavlja radio.

Po besedah Lešerjeve na šoli niso pričakovali, da se bo to zgodilo tako hitro in prav pri njih, posebej ker so se od prvega dne držali ukrepov, pripravljene pa so imeli tudi različne scenarije. Tako so za razred v karanteni takoj uvedli pouk na daljavo, ki bo potekal dva tedna. Če ne bo dodatnih zapletov, se bodo dijaki lahko takrat vrnili v šolo, piše STA.

V celjskem vrtcu v karanteni pet delavk in 12 otrok

Okužbo so potrdili tudi v enoti Ringa raja celjskega vrtca Zarja, in sicer pri strokovni delavki. Po posvetu s pristojnimi so okužena delavka in še štiri sodelavke v 14-dnevni karanteni, prav tako 12 otrok, ki so bili v stiku z okuženo.

Zaposleni se je okužil tudi v vrtcu v Račah, kjer so bili v torek obveščeni, da je bil na testu pozitiven eden od zaposlenih v kuhinji.

Kot je za STA povedal ravnatelj raške osnovne šole Rolando Lašič, pod katero spada tudi tamkajšnji vrtec, so epidemiologi NIJZ takoj zatem pet zaposlenih, s katerimi je bil okuženi v tesnejšem stiku, preventivno napotili v karanteno. V enoti Center celjskega vrtca Tončke Čečeve so okužbo z novim koronavirusom potrdili že julija. Takrat so v karanteni pristale štiri strokovne delavke in 44 otrok, poroča STA.

 

Ne spreglejte