SiolNET. Novice Slovenija
0,08

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Tudi Maribor bo dobil trgovino brez plastične embalaže

0,08

termometer

Drava maribor mesto

Po vzoru drugih mest bo kmalu tudi v Mariboru zaživela trgovina brez plastične embalaže. Mariborsko javno podjetje Snaga jo maja odpira na Mali tržnici na Kidričevem trgu.

"Po odlično sprejetih projektih, ki so prispevali k oživitvi Male tržnice na Kidričevem trgu, in aktivnostih, ki jih Snaga na področju ozaveščanja odgovornega ravnanja z odpadki izvaja v različnih javnostih, smo se odločili, da združimo ti dve poti v projekt, ki se imenuje trgovina Eco Green Apple. Tako bo lokal na Mali tržnici dobil novega najemnika, Maribor pa prvo trgovino, v kateri bo mogoče kupovati izdelke brez plastične embalaže," so sporočili iz javnega komunalnega podjetja Snaga Maribor.

Zero waste Novice V Sloveniji vrata odpira prva trgovina brez embalaže

Najemnik je socialno podjetje Pupillam, ki bo trgovino Eco Green Apple odprlo predvidoma 6. maja. V njej naj bi ponujali vse, kar je sedaj na voljo v njihovi spletni trgovini. To so detergenti za perilo, posodo in čiščenje, izdelki iz ekološkega bombaža, pralni damski vložki, lesene krtačke in glavniki, slamice iz nerjavečega jekla in podobno. "Dogovori o ponudbi prehrambenih izdelkov in kozmetike pa v tem trenutku še potekajo," pojasnjujejo v Snagi.

plastični odpadki morje onesnaženje Novice EU korak bliže k omejitvi plastike za enkratno uporabo

Delili biorazgradljive vrečke

Odpadna embalaža je odpadek, ki količinsko najhitreje raste in povzroča težave tudi v postopkih obdelave in predelave. V Snagi, ki upravlja s tržnicami v Mestni občini Maribor, so se v preteklosti lotili že več projektov, ki bi prispevali k manjši porabi embalaže oziroma splošnemu zmanjšanju količin odpadkov, ki jih proizvajajo občanke in občani.

slamica Novice ''V naša morja vsako minuto odvržemo za tovornjak plastike''

Med drugim so lani jeseni brezplačno razdelili med prodajalce na tržnici več kot 20.000 biološko razgradljivih vrečk, ki so nekoliko prijaznejše do okolja kot običajne plastične.

Odpadne sveče Novice Poslanci o zakonu o interventnem odvozu odpadne embalaže

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin