SiolNET. Novice Slovenija
1,01

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Trojni umor v Gerečji vasi: odvetnik zahteva dosmrtni zapor #video

1,01

termometer

Z zaslišanjem prvih prič se je na ptujskem okrožnem sodišču nadaljevalo sojenje Silvu Drevenšku za lanski trojni umor v Gerečji vasi. Drevenšek je obtožen umora zunajzakonske partnerice in njenih staršev. Priče so danes na sodišču pripovedovale, da je obtoženi grozil nekdanji partnerici in njeni družini. Odvetnik oškodovanca in otrokov pooblaščenec pričakuje dosmrtni zapor. 

Pred sodnika je danes na ptujskem okrožnem sodišču stopil tudi brat oziroma sin pokojnih, ki pravi, da je decembra lani izgubil vse, kar je imel, da se le s težavo odpravi na pokopališče in da je dogodek na njem pustil velike posledice. Še huje pa je petletnemu sinu obdolženega, ki je bil priča umorov.

Obtoženi je dlje časa grozil in govoril, da bo tekla kri, je danes na sodišču izpovedalo več prič. Eden od glavnih motivov za zločin v Gerečji vasi naj bi bilo koristoljubje.

Obsojeni krivde ne priznava

Drevenšek – še vedno s prevezo na vratu zaradi poškodbe v zaporu pred dobrim mesecem dni – krivde ne priznava in tudi ni jasno, kako se bo branil v prihodnje.

Obsojeni naj bi bil sicer ob zločinu močno pijan, vendar soseda, ki je danes pričala na sodišču, pravi, da čeprav sta stala dober meter drug od drugega, alkohola ni zavonjala. Drevenšek je temu ugovarjal.

Gerečja vas Novice Za trojni umor pri Ptuju se obtoženi na sodišču ni zagovarjal

"Druge kazni kot dosmrtni zapor ni"

Odvetnik oškodovanca in otrokov pooblaščenec Danijel Planinšec vztraja pri najhujši kazni: "Smrtne obsodbe v Sloveniji ne poznamo, obstaja pa dosmrtni zapor. Pri takšnem trikratnem umoru, na tak grozovit način, vpričo majhnega otroka ... Mislim, da druge kazni skoraj ni."

Sojenje se bo nadaljevalo v ponedeljek z zaslišanjem novih prič, vendar jih bo manj, kot je bilo sprva predvideno. Obdolženčevih prijateljev in znancev na prostoru za priče ne bo, bo pa zaslišan oče obdolženega. 

zapor Novice Trojni umor v Gerečji vasi: odvetnik bo za obdolženega zahteval dosmrtni zapor

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin