SiolNET. Novice Slovenija
0,13

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Tožilstvo v primeru Stephan zavrglo ovadbo glede domnevno prisvojenih sredstev

0,13

termometer

Michel Stephan
V zadevi je tožilstvo v začetku septembra prejelo poročilo sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Ljubljana, ki ga je štelo kot kazensko ovadbo zoper Stephana in Moharjevo. Foto: Vitomir Petrović

Okrožno državno tožilstvo v Ljubljani je zavrglo ovadbo policije zoper Michela Stephana in njegovo nekdanjo nadrejeno na Kemijskem inštitutu Barbaro Mohar zaradi očitkov o domnevno neupravičeni prisvojitvi sredstev Kemijskega inštituta. Med drugim je ocenilo, da ni podan utemeljen sum, da sta storila očitano kaznivo dejanje.

Na sojenju libanonskemu znanstveniku Michelu Stephanu - sodili so mu zaradi domnevnega napeljevanja k uboju enega izmed vodilnih na Kemijskem inštitutu Janeza Plavca, sojenje pa se je na prvi stopnji maja zaključilo z obsodilno sodbo - so namreč nekatere priče izpostavile domnevo nenavadno vlogo francoskega podjetja Phosphoenix, katerega družbenika sta (vsaj takrat) še bila Stephan in Moharjeva.

Po izpovedih prič naj bi namreč Kemijski inštitut kupil in razvil določene sestavine in jih prodal Krki, denar (šlo naj bi za nekaj manj kot 300 tisoč evrov) pa naj bi prejel Phosphoenix.

Milko Novič Novice Sodnik v pisni sodbi Noviču: Velik motiv za umor Jamnika bi lahko imel Stephan

Ovadba ju je bremenila zlorabe položaja ter poneverbe in neupravičene uporabe tujega premoženja

V zadevi je na ljubljanskem okrožnem državnem tožilstvu stekel predkazenski postopek. V zadevi je tožilstvo v začetku septembra prejelo poročilo sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Ljubljana, ki ga je štelo kot kazensko ovadbo zoper Stephana in Moharjevo. Ta ju je bremenila kaznivega dejanja zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti ter kaznivega dejanja poneverbe in neupravičene uporabe tujega premoženja.

Michel Stephan Novice Michel Stephan je kriv napeljevanja k uboju Plavca #video

Tožilstvo je ovadbo zavrglo, saj je glede domnevne zlorabe položaja ugotovilo, da očitano kaznivo dejanje ni kaznivo dejanje, ki se preganja po uradni dolžnosti, glede poneverbe in neupravičene uporabe tujega premoženja pa, da ni bil podan utemeljen sum, da sta osumljenca storila kaznivo dejanje.

kemijski inštitut Novice Tožilstvo za Stephana predlaga devet let in pol zapora #video Gorazd Fišer Novice Kemijski inštitut: Sodba Stephanu predvidoma čez teden dni #video Sodniško kladivce Novice Tožilstvo Stephanu zdaj očita napeljevanje k uboju Janeza Plavca

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin