SiolNET. Novice Slovenija
0,13

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Stephan Iračanu Aliju obljubljal 50.000 evrov

0,13

termometer

Okrožno sodišče v ljubljani
Stephan je oktobra 2017 Alija odpeljal v gozd v Ljubljani, ker se je želel prepričati, kako dobro zna ravnati z orožjem. Takrat je Ali že sodeloval s policijo, ki ga je za srečanja z domnevnim naročnikom umora ozvočila. Foto: STA

Na ljubljanskem okrožnem sodišču se je danes nadaljevalo sojenje Michelu Stephanu, ki mu tožilstvo očita napeljevanje k umoru Janeza Plavca s Kemijskega inštituta. Kot priča je nastopila zaščitena priča Ali, kateri naj bi Stephan obljubljal, da bo v samo enem letu zaslužil vsaj 50.000 evrov.

Iračan naj bi tako lahko zaslužil več, kot pa v 15 letih poštenega dela, poroča Kanal A in dodaja, da je bil obtoženi libanonski kemik Stephan skoraj ves čas zaslišanja, ki je potekalo v arabskem jeziku, miren.

Stephan je oktobra 2017 Alija odpeljal v gozd v Ljubljani, ker se je želel prepričati, kako dobro zna ravnati z orožjem. Takrat je Ali že sodeloval s policijo, ki ga je za srečanja z domnevnim naročnikom umora ozvočila. V prevodu posnetkov pogovora med obtožencem in Alijem so navodila Stephana, kako naj s streli pokonča "civilno osebo" in kaj mora zatem storiti.

pravni nasvet sodna dvorana tehtnica Novice Na sojenju Stephanu o posnetkih navodil za umor Plavca

Klinični psiholog ugotovil dokaj neugodne osebnostne značilnosti

Na današnjem sojenju je pričal tudi sodni izvedenec, klinični psiholog Tristan Rigler, ki je podal svoje mnenje o tem, kakšne osebnostne značilnosti ima Stephan. Slednjega je označil kot izjemno inteligentno in superiorno osebo, ki sebe doživlja kot boljšega od okolice, rada manipulira in je izjemno impulzivna.

sodišče Novice Je Libanonec naročil umor sodelavca na Kemijskem inštitutu? O krivdi molči.

"Od preiskovanca sem ugotovil dokaj neugodne osebnostne značilnosti, ki jih povezujemo tudi z osebnostno motnjo, in ki morda lahko vsaj delno razložijo stvari za katere je obtožen," je po sojenju dejal Rigler.

Kar se tiče Stephanove superiornosti, je izvedenec dejal, da je v njegovem primeru ta sicer deloma upravičena, "saj gre za visoko inteligentnega človeka, z določenimi znanstvenimi dosežki". A po njegovih ugotovitvah ta vseeno nekoliko presega svojo kritičnost, je za Kanal A še dejal Rigler.

kemijski inštitut Novice Zaposlenim na kemijskem inštitutu ni jasno, zakaj bi Stephan naročil umor Plavca Policija Novice Nekdanji zaposleni na Kemijskem inštitutu osumljen napeljevanja k umoru #video Novice Obtoženi za umor direktorja Kemijskega inštituta: Premišljeno so me vmešali v to zadevo Novice Obtožnica v primeru umora direktorja Kemijskega inštituta pravnomočna Novice Domnevni morilec direktorja Kemijskega inštituta Jamnika do sojenja za zapahi

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin