SiolNET. Novice Slovenija
1,75

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Tožilstvo vložilo obtožnico za tri ugrabitelje Belokranjca #video

1,75

termometer

Okrožno državno tožilstvo v Novem mestu je v zvezi z majsko ugrabitvijo 79-letnega Belokranjca danes zoper tri tuje državljane, dva Alžirca in Maročana, na novomeško okrožno sodišče vložilo obtožbo zaradi kaznivih dejanj ropa, ugrabitve in odvzema motornega vozila.

Trije tujci, 25-letni državljan Maroka in 18-letna Alžirca, so obdolženi, da so 8. maja v Beli krajini ugrabili domačina, 79-letnega upokojenca, ki je delal v vinogradu. Kot smo poročali, so mu ukradli ključe avtomobila in zidanice, nato pa upokojenca zvezali, strpali v prtljažnik njegovega avtomobila in se skupaj z njim odpeljali proti italijanski meji. 

Pred mejo naj bi avto zapustili in pot peš nadaljevali v Italijo. Tam so jih prijeli italijanski varnostni organi in jih predali slovenski policiji.

Četrti ugrabitelj je nekaj kilometrov pred slovensko-italijansko mejo izstopil iz avtomobila, za njim pa se je izgubila vsaka sled.

Izpoved ugrabljenega smo povzeli v članku "Tega ne bi privoščil niti svojemu sovražniku", ogledate pa si jo lahko tudi v zgornjem videu. Posnetek pogovora novinarja Planeta z njegovo hčerjo najdete v spodnjem videu:

Avtomobil, ugrabljen v Beli krajini Novice Obdolženim ugrabitve Belokranjca podaljšali pripor

Trojica v priporu

Tri prijete tujce so policisti 10. maja s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku, ki jim je na predlog tožilstva odredil pripor. V začetku junija so jim ga zaradi begosumnosti in ponovitvene nevarnosti podaljšali za mesec dni.

Policisti so dan po dogodku pozvali k podaljšanju ograje na najbolj kritičnih odsekih državne meje, strožji azilni zakonodaji ter zahtevali dodatna pooblastila za, kot so dejali, strožji nadzor

Ugrabitev je bila tudi povod za protest, ki so ga nekaj dni zatem pripravili v Črnomlju. Konec maja je Črnomelj obiskal notranji minister Boštjan Poklukar, ki je prebivalcem ob južni meji obljubil dodatne varnostne ukrepe. Med drugim dodatne začasne tehnične ovire, videonadzor in, če bo potrebno, tudi kadrovsko okrepitev.

Policija slika Novice Štirje mladi oropali moškega, mu grozili in ga ugrabili

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin