SiolNET. Novice Slovenija
3,00

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V NSi zagovarjajo PCT-pogoj v vseh sistemih in pri vseh zaposlenih #video

3,00

termometer

V NSi menijo, da bi moral biti pogoj PCT (preboleli, cepljeni, testirani) čim bolj razširjen, je dejal predsednik stranke Matej Tonin. Če temu ne bo tako, se bodo ustvarjale različne izjeme, pa tudi zmeda in nezadovoljstvo, je dejal. Tako bi pogoj PCT vpeljali za vse sisteme oziroma vse zaposlene.

Predsednik NSi in podpredsednik vlade Matej Tonin je izrazil željo, da bi Slovenija tudi v jeseni ostala odprta. "Zato je cepljenje edina prava rešitev. Kdor ima zadržke, še vedno obstaja na voljo testiranje," je dejal. Po njegovem mnenju bomo lahko tudi v jeseni ohranili čim bolj normalen način življenja, če se bomo v ustrezni meri precepili.

PCT potrdilo Novice Bo PCT-pogoj obvezen povsod? Odločitev znana prihodnji teden. #ivdeo

Vlada namreč v nedavno sprejetih odlokih uvaja pogoje PCT. To pomeni, da se bodo zaposleni v številnih dejavnostih – med drugim na področju javnega prevoza potnikov, različnih storitvenih dejavnostih itd. –, ki niso cepljeni proti covid-19 in ga niso preboleli, morali po 23. avgustu testirati na okužbo z novim koronavirusom na vsake 48 ur s hitrim antigenskim testom oziroma 72 ur s PCR-testom.

natakarica, maska Novice V devetih storitvenih dejavnostih od 23. avgusta krajša veljavnost testa

Poleg tega po 23. avgustu država ne namerava več kriti stroškov presejalnega testiranja s hitrimi antigenskimi testi, razen za izjeme. Tistim, ki se bodo morali testirati za potrebe opravljanja svojega dela, bo glede na zakon o varnosti in zdravju pri delu stroške testa kril delodajalec.

zaščitne maske Novice Na javnih kulturnih prireditvah bodo ponovno obvezne zaščitne maske

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin