SiolNET. Novice Slovenija
1,99

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V devetih storitvenih dejavnostih od 23. avgusta krajša veljavnost testa

1,99

termometer

natakarica, maska
Foto: STA

Vlada je na petkovi dopisni seji sprejela tudi nov odlok o začasnih omejitvah ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom. Medtem ko bo za zaposlene, ki niso bili cepljeni in niso preboleli covid-19, v devetih storitvenih dejavnostih do 22. avgusta testiranje možno še enkrat tedensko, bo od 23. avgusta naprej test veljaven 48 oziroma 72 ur.

Tudi na področju storitvenih dejavnosti vlada uvaja novo ureditev izpolnjevanja pogoja PCT (prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja). Nov vladni odlok se tako sklicuje na odlok, ki ureja začasne ukrepe za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom sars-cov-2.

Pogostejše testiranje za gostinstvo, nastanitvene obrate, igralnice ...

Od 23. avgusta pa se za izpolnjevanje pogoja PCT tudi za zaposlene, ki delajo v storitvah higienske nege, nezdravstvenih svetovalnih in terapevtskih storitvah, storitvah strokovnega oziroma poslovnega izobraževanja in usposabljanja, v igralnicah, igralnih salonih in prirejanju posebnih iger na srečo, v sejemski in kongresni dejavnosti, gostinski dejavnosti, nastanitvenih storitvah in v gostinskih obratih, ki nudijo glasbo za ples oziroma družabni program, upoštevajo rezultati hitrih antigenskih testov, pri katerih od odvzema brisa ni minilo več kot 48 ur, in testi PCR, pri katerih je od brisa minilo največ 72 ur.

covid testiranje Foto: Unsplash

Prihodnji teden bo sicer v omenjenih dejavnostih še veljala dosedanja ureditev, torej da je za neprebolevnike in necepljene zahtevano testiranje enkrat tedensko.

Zaostritev pogojev zaradi rasti okužb

Vlada je nov odlok sprejela "glede na hiter porast okužb z različico delta v državah članicah EU, v posledici česar obstaja možnost poslabšanja epidemiološke situacije novega koronavirusa v Sloveniji", so še zapisali na ministrstvu.

Na petkovi dopisni seji je vlada spremenila še vrsto drugih odlokov, namenjenih obvladovanju epidemije covid-19. Tako bo denimo za taksiste že od prihajajočega ponedeljka test PCR veljal 72, hitri test pa 48 ur, novosti med drugim prinašajo tudi ponovno uvedbo zaščitnih mask na javnih kulturnih prireditvah.

Več o tem:

zaščitne maske Novice Na javnih kulturnih prireditvah bodo ponovno obvezne zaščitne maske

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin