SiolNET. Novice Slovenija
4,42

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Tega poslanec danes ni želel razkriti

4,42

termometer

Branko Simonovič
Foto: STA

Izvršni odbor DeSUS Izola je končal razpravo o tem, kako bi moral delovati DeSUS po neuspeli konstruktivni nezaupnici.

Zaključke bo predsednik DeSUS Izola, poslanec Branko Simonovič predstavil vodstvu stranke, javno pa jih ne želi razkrivati. Eden od sklepov odbora je namreč bil, da o stališčih ne razpravljajo v medijih, je pojasnil Simonovič.

Razpravo na izvršnem odboru DeSUS Izola o delovanju DeSUS po neuspeli konstruktivni nezaupnici, je predlagal Simonovič sam, in sicer potem, ko je postalo jasno, da imata s predsednikom DeSUS Karlom Erjavcem različna stališča, kakšen naj bo prihodnji status DeSUS v parlamentu.

Branko Simonovič Novice Poslanec DeSUS Simonovič ponovno oster do Erjavca

Simonoviča odbor podpira

Vodstvo DeSUS je sicer v četrtek sklenilo predsedniku DZ Igorju Zorčiču sporočiti, da je stranka v opoziciji, Erjavec pa je napovedal pogovor s poslancema DeSUS Simonovičem in Ivanom Hršakom, ki naj bi imela o tem nekoliko drugačna stališča. Simonovič je med drugim dejal, da bo v DZ težko glasoval proti predlogom, tudi vladnim, ki sledijo ključnim točkam programa DeSUS, ter da ne more pristati na to, da bo glasoval po navodilih opozicije.

Kot je danes povedal Simonovič, ga je izvršni odbor DeSUS Izola v njegovi dosedanji drži podprl, tudi sicer pa da svoje delovanje tesno usklajuje s svojim občinskim odborom, piše STA.

Karl Erjavec Novice DeSUS bo Zorčiča obvestila, da je stranka v opoziciji

Odločitev bo znana v torek

Kakšno je stališče izvršnega odbora DeSUS Izola o prihodnji politiki DeSUS, bo Simonovič Erjavcu povedal v torek, ko je ta predlagal pogovor s strankinimi poslanci, vendar za zdaj ura sestanka po besedah Simonoviča še ni znana. Izvršni odbor je bil pri sprejemanju sklepov po besedah poslanca enoten.

Simonovič je sicer v petek napoved prvaka DeSUS Erjavca, da se bo o razmerah posamično pogovoril s poslanci DeSUS, tudi z njim, označil za nedemokratične metode sodelovanja. Kot je dejal, se zavzema za to, da bi se pogovorili skupaj, saj se mu zdi način posamičnih pogovorov nekoliko nenavaden.

Karl Erjavec Novice Simonovič: KUL ustanovljena samo za konstruktivno nezaupnico, uresničevanje programa DeSUS mogoče tudi ob aktualni vladi #video

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 4
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin