Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
24. 7. 2022,
19.40

Osveženo pred

1 leto, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

1

Natisni članek

Celje medalja tekmovanje gasilci

Nedelja, 24. 7. 2022, 19.40

1 leto, 9 mesecev

Tako so sprejeli zmagovalce letošnje gasilske olimpijade #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

1

Znanje in veščine se pilita tudi ali predvsem v tako imenovanih mirnih časih. Ko gre zares, pa je treba vse to tudi obvladati. V teh dneh je v Celju potekala gasilska olimpijada. Tekmovalo je več kot 2.600 gasilcev iz kar 20 držav. Še posebej so se veselili v prostovoljnem gasilskem društvu Drenov Grič- Lesno Brdo, saj so njihovi mladinci osvojili prvo mesto.

Na nedeljsko jutro je bil pred gasilskih domom prostovoljnega gasilskega društva Drenov grič Lesno Brdo prisoten navijaški duh. Domači in gasilci iz tujih okoliških društev so se pripravljali, razvijale so se zastave in vrtele navijaške raglje. Vsi so bili ponosni na njihove mladince.

Navijačev je bilo iz minute v minuto več

Ko so prispeli, so jih navijači pričakali z navdušenjem in gasilskimi običaji. Vsi so bili ponosni nanje. Predsednik gasilskega društva je ob zmagi povedal: "To nam je v veliko zadovoljstvo, ki ga smo ga čakali skoraj 40 let, ko smo leta 1983 začeli trenirati s prvo ekipo. To je že naša četrta olimpijada. Dodal je še: "Ta olimpijska medalja nam pomeni še toliko bolj, saj smo jo dosegli tukaj, v Sloveniji."

Po mnenju predsednika je dober gasilec tisti, ki ima izkušnje, dobro srce in posluh za soljudi. Slednji je med govorom komaj zadrževal solze, prav tako tudi mentorja zmagovalne ekipe.

Zmagovalci so srečni in zadovoljni

Zmagovalno ekipo sestavlja deset mladih gasilskih upov starih med 10 in 16 let. Po zmagi so dejali, da so "občutki res dobri", da jim "ni škoda" ter da so srečni in zadovoljni.

Tudi gasilci so samo ljudje, ki se morajo kdaj sprostiti in poveseliti, na tekmovanju ali pa na sprejemu zlatih mladinskih olimpijcev. So pa vsi zbrani, v mislih z vsemi kolegi gasilci, ki te dni pomagajo pri gašenju in odpravi posledic požara na Krasu.

Robert Golob
Novice Golobova nagrada pogumnim gasilcem: nekateri bodo prejeli 63 evrov, drugi 30 več
Ivo Boscarol
Novice Boscarol: Če bo potrebno petsto tisoč ali pa dva milijona, kolikor bo, bom pač dal zraven
Novice Policijski vodni top na Krasu se je izkazal #video
Ne spreglejte