SiolNET. Novice Slovenija
10

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Boscarol: Če bo potrebno petsto tisoč ali pa dva milijona, kolikor bo, bom pač dal zraven

10

termometer

Ivo Boscarol | Podjetnik Ivo Boscarol bo gasilcem in vsem, ki se borijo z ognjem na Krasu, namenil enako vsoto pomoči kot vlada. | Foto: STA
Podjetnik Ivo Boscarol bo gasilcem in vsem, ki se borijo z ognjem na Krasu, namenil enako vsoto pomoči kot vlada. Foto: STA

"Dali bomo enako, kot bo dala vlada, ki bo dala 63 evrov za do osem ur in 90 ali nekaj takšnega za več kot osem ur vsem prostovoljcem in gasilcem. K vsemu, kar bo dala vlada, bom dodal še enak znesek. Lahko bo to petsto tisoč, milijon, dva milijona, ne vem, kolikor bo, toliko bom pač dal zraven. Ker mislim, da si v pogojih, v kakršnih delajo, to res zaslužijo in so nacionalni junaki," je o finančni pomoči za siol.net povedal podjetnik Ivo Boscarol.

"Upam, da bo motiviralo še koga, da gre pomagat, ker zdaj gori že precejšen del Krasa, in če pride ogenj do vasi, ga nihče ne bo ustavil," je bil nazoren Boscarol.

"Moj vzgib, da sem se za to odločil, je, da bi šlo pomagat čim več ljudi in da bi s tem morda dobili motivacijo. Izrekam pa veliko zahvalo vsem, ki tam vztrajajo, ker so pogoji tam takšni, da je groza. In pa morda tudi kot namig kateremu izmed mojih kolegov, da bodo sledili temu tudi sami," je pojasnil Boscarol.

Robert Golob Novice Golobova nagrada pogumnim gasilcem: nekateri bodo prejeli 63 evrov, drugi 30 več

"Za vse na terenu v teh dneh držimo pesti, saj si nedvomno zaslužijo večjo nagrado"

Že včeraj sta požrtvovalnost gasilcev, ki se z ognjeno stihijo borijo sedmi zaporedni dan, prepoznala tudi podjetnik Ivo Boscarol in njegova hčerka Taja, ki sta napovedala, da bosta vladi donirala enak znesek, kot ga bo za gasilce in prostovoljce namenila sama.

S tem bo "podvojen znesek nagrade vsem tistim, za katere držimo pesti v teh dneh, saj si nedvomno zaslužijo večjo nagrado", je Boscarol zapisal v sporočilu za javnost.

Kras Novice Požar se ne umirja: Civilna zaščita o tem, kako dolgo bo še gorelo #foto #video Reševalni pas avtocesta Avstrija Novice Zastoji na cestah: Ne pozabite na reševalni pas, gasilci ga potrebujejo Romunski zračni plovili Spartani Novice Romunski zračni plovili poleteli nad Kras in odvrgli deset tisoč litrov vode #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin