SiolNET. Novice Slovenija
3,72

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Sredi prestolnice shod v podporo visokemu predstavniku Cerkve #video

3,72

termometer

Sredi prestolnice je bil zjutraj velik shod vernikov v podporo visokemu predstavniku Katoliške cerkve, tajniku Slovenske škofovske konference Tadeju Strehovcu, ki ga roka pravice preganja zaradi spodbujanja sovraštva s kampanjo proti splavu.

S transparenti "svoboda govora, "Ne boj se" in "Ženske smo za Tadeja" so dali prav ostremu nasprotniku splava, ki se mora zaradi delikatnega članka na katoliškem spletnem portalu 24kul.si braniti na sodišču, so poročali v oddaji Danes na Planetu.

V članku, katerega avtor je formalno neznan, pripisuje pa se ga prav Strehovcu, je navedenih 264 znanih in uglednih Slovenk in Slovencev, ki - tako avtor - predstavljajo slovenski abortivni lobi, ker podpirajo ustavno pravico do splava. Pripisuje jim odgovornost za neverjetnih 350.000 splavov, kolikor naj bi jih bilo od srede sedemdesetih pri nas opravljenih z zlorabo te pravice, so poročali v oddaji.

Obtožni predlog Strehovca obtožuje, da je kot odgovorni urednik portala odobril objavo članka, v katerem so bili omenjeni podpisniki "žaljivo in posmehljivo označeni kot člani slovenskega abortivnega lobija, ki je odgovoren za splav 350.000 žensk", poroča STA.

grafit Novice V Ljubljani grafit, ki duhovniku Strehovcu grozi s smrtjo Tadej Strehovec Novice Sojenje Strehovcu: protest v podporo cerkvenemu dostojanstveniku

Strehovec je očitke o spodbujanju sovraštva na začetku sojenja zavrnil. "Članek je želel opozoriti na pravico do življenja vsakega človeka, kar pa ni sovražni govor ali spodbujanje sovražnega govora," je prepričan. Tudi uporaba izraza slovenski abortivni lobi po njegovem mnenju ni žaljiva, saj naj bi bil to v tujini v znanstvenem in medijskem prostoru uveljavljen izraz.

"Brez svobode izražanja in poštenega sodstva si življenja ni mogoče predstavljati," je Strehovec poudaril na protestnem shodu, ki je poteka v njegovo podporo.

Tadej Strehovec Novice Strehovec: Nisem spodbujal sovraštva. Pred sodiščem protest v njegovo podporo. #video Stanislav Zore Novice Nadškof Zore: Strehovec uživa mojo podporo in popolno zaupanje škofov

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 10
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin