Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
29. 9. 2022,
15.29

Osveženo pred

1 leto, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,52

28

Natisni članek

Luka Mesec Zoran Stevanović volilna kampanja kandidati predsedniške volitve 2022

Četrtek, 29. 9. 2022, 15.29

1 leto, 6 mesecev

Stevanović in Mesec kar osebno za Senčarjevo in Kordiša

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,52

28

Zoran Stevanović | Predsednik Gibanja Resni.ca Zoran Stevanović je odgovoren za zakonitost volilne kampanje predsedniške kandidatke Sabine Senčar. | Foto Bojan Puhek

Predsednik Gibanja Resni.ca Zoran Stevanović je odgovoren za zakonitost volilne kampanje predsedniške kandidatke Sabine Senčar.

Foto: Bojan Puhek

Državna volilna komisija (DVK) je po zaključku roka za vložitev kandidatur na volitvah predsednika republike posredovala seznam organizatorjev in odgovornih oseb volilnih kampanj. Na njem so pet strankarskih in trije nestrankarski kandidati. Edini kandidat, ki sam odgovarja za pravilnost svoje volilne kampanje, je Vladimir Prebilič.

Zanimivo je, da sta stranki Levica in Resni.ca za odgovorni osebi volilne kampanje imenovali kar njuna predsednika. Tako je odgovorna oseba v kampanji Mihe Kordiša koordinator Levice Luka Mesec, odgovorna oseba kampanje Sabine Senčar pa predsednik Gibanja Resni.ca Zoran Stevanović.

Zoran Stevanović
Novice To je uspelo Stevanoviću s slabimi 26 tisočaki

Odgovornost za zakonitost kampanje predsedniškega kandidata NSi Janeza Ciglerja Kralja je prevzel glavni tajnik stranke Robert Ilc. Prav tako bo za kampanjo Milana Brgleza, skupnega kandidata strank SD in Gibanja Svoboda, odgovoren glavni tajnik SD Dejan Levanič.

Organizatorka kampanje Anžeta Logarja, kampanje mu ne organizira in financira politična stranka, je Anka Sukič. Podobno je v primeru kandidatke Nataše Pirc Musar, kjer je organizatorka Darinka Pavlič Kamien. Tako Sukičeva kot Pavlič Kamienova sta tudi prevzeli odgovornost za kampanjo.

predsedniška palača
Novice Potrjenih osem kandidatur za Pahorjevega naslednika

V spodnji tabeli so našteti vsi predsedniški kandidati, njihovi predlagatelji, organizatorji volilne kampanje in odgovorne osebe kampanje:

Ne spreglejte