Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
8. 4. 2014,
8.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

KPK predsednik Boris Štefanec stanovanje

Torek, 8. 4. 2014, 8.25

8 let

Štefanec res ni vedel, da lahko dobi službeno stanovanje?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Novi predsednik protikorupcijske komisije Boris Štefanec je vendarle prejel službeno stanovanje in se z ženo že preselil v Ljubljano. A vprašanje je, ali res ni vedel, da mu stanovanje pripada.

Na predstavitvi po uradnem prevzemu dolžnosti 31. marca Štefanec in njegovi sodelavci še niso bili prepričani, ali mu kot državnemu funkcionarju pripada državno stanovanje. Tako mu ne bo treba najeti zasebnega stanovanja, piše današnji Dnevnik.

Kaj je dejal Štefanec? "Jaz sam točno še ne vem, ali mi kot državnemu funkcionarju, ker to pač zdaj sem, pripada kakšno stanovanje, ki je na razpolago pri vladi Republike Slovenije ali pri državnem zboru. Če mi pripada, bi seveda želel imeti državno stanovanje, pa to zaradi tega, da bo tudi ta zadeva bolj transparentna, kot je sicer kakšna druga. Če mi to ne pripada, bom najel zasebno stanovanje," je dejal Štefanec 31. marca v izjavi novinarjem.

Ni bil prepričan, a je še isti dan poslal prošnjo A dejstvo je, da je novi predsednik KPK še isti dan državnemu zboru poslal prošnjo za dodelitev službenega stanovanja, naslednji dan pa je KPK že sklenila pogodbo o najemu stanovanja za Štefaneca z generalno sekretarko državnega zbora Mojco Prelesnik.

To so nam potrdili v KPK in v državnem zboru, kjer še pravijo, da so zaradi gospodarnosti to storili večkrat tudi za druge državne organe, na primer z državno volilno komisijo, varuhom človekovih pravic in ministrstvi.

Za najemnino in obrabnino bo Štefanec na mesec plačeval 250 evrov. Po pravilniku državnega zbora skupna vsota najemnine in obrabnine za službeno stanovanje velikosti 19,44 kvadratnega metra znaša 90 evrov, za stanovanje velikosti 66 kvadratnih metrov pa 300 evrov.

Službeno stanovanje je cenejše kot potni stroški Vprašanje je, ali Štefanec res ni vedel, da bi lahko dobil stanovanje. Res pa je tudi, da bi bil za državni proračun večji strošek, če bi Štefanec uveljavljal potne stroške za vsakodnevno pot od Hodoša do Ljubljane in nazaj. Kilometrina namreč znaša skoraj 0,12 evra na kilometer, mesečni strošek bi tako močno presegel tisoč evrov.

Štefanec je kot javni uslužbenec uvrščen v 54. plačni razred in mu pripada bruto plača v višini 3.400 evrov, še piše Dnevnik.

Ne spreglejte