SiolNET. Novice Slovenija
0,67

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Slovenska vojska prekinila urjenje v Iraku

0,67

termometer

Slovenska vojska
Foto: Matej Povše

Zaradi zaostrenih varnostnih razmer je Slovenska vojska (SV) prekinila urjenje v Iraku. Slovenski kontingent sicer ostaja v Iraku in nadaljuje svoje delovanje v sklopu preostalih nalog, danes poročajo slovenski mediji.

V Iraku se zaostrujejo varnostne razmere predvsem zaradi posledic stopnjevanja napetosti med ZDA in Iranom. Washington namreč obtožuje Teheran, da načrtuje napade v regiji.

Osrednje poveljstvo ameriških oboroženih sil je v torek sporočilo, da so ameriški vojaki v Iraku in sosednji Siriji pod najvišjo stopnjo pripravljenosti, ker da so prejeli verodostojne grožnje iranskih sil v regiji. Med prvimi sta se za prekinitev urjenja v Iraku odločili nemška in nizozemska vojska.

Temu pa je sledila tudi Slovenska vojska. Slovenski kontingent sicer ostaja v Iraku in nadaljuje svoje delovanje v sklopu preostalih nalog in zaščite sil, sporočilo Slovenske vojske povzema spletni portal 24ur. O tem je poročala tudi Televizija Slovenija.

Portal 24ur ob tem navaja, da je do podobne omejitve prišlo tudi leta 2017, v času izvedbe referenduma o neodvisnosti Kurdistana. Takrat je tudi prišlo do zaostritve razmer, zato je bilo usposabljanje in delovanje slovenskega in ostalih kontingentov prekinjeno za določeno obdobje, po umiritvi razmer pa ponovno vzpostavljeno.

Slovenska vojska Novice Sindikat vojakov bo zaradi odpovedi pogodbe sprožil kolektivni spor #video Dan Slovenske vojske Novice Pahor ob dnevu Slovenske vojske za njeno posodobitev #video

Komentarji

2

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • dr.justice / 17.05.2019. ob 21:49 +2 0

  Le kaki vojaki so to, če se bojijo zaostrenih varnostnih razmer. Naj gredo domov k mamicam, bo ceneje.

  +2 0
 • paleoknives / 18.05.2019. ob 08:03 +1 - 1

  JUSTICE: razmer se bojijo, ker po mojem nima niti najmanjšega smisla nositi glavo naprodaj zaradi politike ZDA, ki zaradi lastnih interesov povzroča krizo v regiji, hkrati pa s carinskimi ukrepi zabada nož v hrbet zaveznikom - EU. Če pa si ti tako pogumen in "pameten", pa greš lahko mirne duše tja dol in se udinjaš stricu Tomu.

  +1 - 1
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin