SiolNET. Novice Slovenija
0,12

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Sklepanje zakonskih in partnerskih zvez ta teden dovoljeno

0,12

termometer

poroka
Foto: Getty Images

Od danes pa vse do nedelje je dovoljeno sklepanje zakonskih in partnerskih zvez, ob pogoju, da je navzočih največ deset ljudi. Tako je določil minister za delo Janez Cigler Kralj.

Sklenitev zakonskih in partnerskih zvez je ta teden mogoča ob upoštevanju priporočil pristojnih in spoštovanju veljavnih ukrepov za preprečevanje širjenja okužb z novim koronavirusom, piše STA. 

Minister Janez Cigler Kralj je ob upoštevanju trenutnih epidemioloških razmer in v ta namen odrejenih ukrepov vse upravne enote seznanil, da od danes do 25. aprila dovoljuje sklepanje zakonskih in partnerskih zvez, je objavilo ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Minister namreč lahko dovoli sklenitev zakonskih in partnerskih zvez v skladu z odlokom o začasni omejitvi gibanja ljudi.

Testiranje zaposlenih v osnovnih šolah Novice V nedeljo potrdili 234 novih okužb s koronavirusom #video

Po besedah ministra za notranje zadeve Aleša Hojsa glede odločitve ustavnih sodnikov, ki so zadržali izvajanje dela odloka o začasni omejitvi gibanja in prepovedi zbiranja, se je ustavno sodišče posebej opredelilo do shodov, ne pa tudi do prepovedi porok in slavij. Vlada bo tako v tem tednu preučila, kako urediti še preostale aktivnosti v okviru istega odloka, saj ni razloga za razlikovanje med njimi, je Hojs dejal pretekli teden.

maturanti Novice Cepila bi se le vsak sedmi maturant oziroma maturantka #video Dom starejših občanov Novice V domu starejših v Trbovljah izbruh okužb z novim koronavirusom

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin