Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
20. 7. 2023,
22.19

Osveženo pred

9 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,84

Natisni članek

preiskava policija zloraba kokain otrok

Četrtek, 20. 7. 2023, 22.19

9 mesecev, 1 teden

Šestletnik iz slovenske Istre pozitiven na kokain

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,84
otrok | Preiskava je še v teku, saj policisti zbirajo dodatna obvestila in dokaze. | Foto Thinkstock

Preiskava je še v teku, saj policisti zbirajo dodatna obvestila in dokaze.

Foto: Thinkstock

Šestletnik iz slovenske Istre je bil na toksikološkem izvidu pozitiven na kokain, potem ko se je od očeta vrnil k materi, ki je zaradi glavobola in slabosti šestletnika posumila, da z njenim otrokom nekaj ni v redu. Mati šestletnika je več let opozarjala, da oče, ki je že v priporu, ni primeren skrbnik, je poročala Televizija Slovenija. Oče je v priporu od 13. julija so danes sporočili s Policijske uprave Koper. 

Mati šestletnika je, potem ko je k očetu prišla po otroka, kupila test na prepovedane substance, ki je pokazal prisotnost kokaina. Test so ponovili še na urgenci zdravstvenega doma in še enkrat v izolski bolnišnici, oba sta bila pozitivna. Otroku so odkrili tudi šum na srcu.

Šestletnik materi ni znal povedati, kako je droga prišla v njegov organizem. Mati šestletnika je za TV Slovenija povedala, da je imel njen sin v zadnjih šestih mesecih hude epistakse, krvavel je iz nosu in imel zelo pogoste angine.

Kot so danes sporočili s PU Koper, je 40-letni oče šestletnika iz Pirana v priporu od 13. julija, saj je ovaden zaradi omogočanja uživanja prepovedanih drog in zanemarjanja mladoletne osebe ter surovega ravnanja.Če bo sodišče odločilo, da je oče kriv, mu za posedovanje droge grozi od enega do 12 let, za zanemarjanje otoka pa do tri leta zapora. 

CSD: Od mame nismo prejeli nobene informacije, ki bi terjala naše ukrepanje

Mati je po navedbah TVS več let opozarjala piranski center za socialno delo, da je oče odvisnik. Primer so danes komentirali tudi na CSD Južna Primorska. Kot so zapisali v sporočilu za javnost, od februarja 2021 do 29. maja 2023, ko so prejeli pobudo osnovne šole, niso prejel nobene informacije - ne od mame oziroma staršev ne od institucij - ki bi terjale ukrepanje s strani CSD.

Po prejemu obvestila s strani šole, je CSD mamo povabil na razgovor in jo seznanil z možnostjo podaje predloga sodišču za začasno odredbo glede zaupanja otroka v varstvo in vzgojo njej in prepovedi stikov z očetom.

Po prejemu poziva sodišča je CSD z mnenjem podprl predlog mame, saj je ocenil, da gre za visoko stopnjo ogroženosti otroka, ker je oče s tem, ko je sinu omogočil, da pride v stik s prepovedanimi substancami, hudo kršil svoje starševske dolžnosti in s tem življenjsko ogrozil svojega otroka. Predlagal je, da se do dokončne odločitve sodišča očetu odvzame pravica do stikov z otrokom.

Trenutno sicer poteka nadzor socialne inšpekcije. Ob 14. uri bo o primeru spregovoril tudi minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Luka Mesec.

Bonita banane
Novice Znano je, čigave banane so bile v Koper namenjene s kokainom #video
droge, kokain, mamila, policija
Novice Portugalska policija na krovu jadrnice zasegla tono kokaina
Reka
Novice Na Reki zasegli največ kokaina v zgodovini Hrvaške
Novice Novo pošiljko kokaina med bananami prestregli v Španiji #video
Bela hiša
Novice V Beli hiši našli kokain
Ne spreglejte