SiolNET. Novice Svet
10

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Znano je, čigave banane so bile v Koper namenjene s kokainom #video

10

termometer

Poročali smo, da so malteške oblasti v pristanišču Freeport na vzhodu države prestregle pošiljko banan iz Ekvadorja, namenjeno v koprsko pristanišče, v kateri so našli več kot 270 kilogramov kokaina. Ta je bil med pošiljko banan znamke Bonita, ki jo v Sloveniji ponuja več trgovcev. 

Pri dveh kontejnerskih enotah je malteška carina med rentgenskim pregledom ugotovila neskladnosti in ju zato fizično pregledala. Kot je razvidno s posnetka malteške carine, sta bila zabojnika naložena z bananami znamke Bonita iz Ekvadorja, celotna pošiljka pa je bila namenjena v koprsko pristanišče.

Med pregledom so v eni od kontejnerskih enot našli 170, v drugi pa sto paketov kokaina. Vsak paket je tehtal kilogram, vrednost zasežene droge bi na črnem trgu lahko dosegla do 50 milijonov evrov, poroča malteški časnik Malta Today.

Na najdbo prepovedanih drog so se odzvali tudi v slovenski družbi Rastoder, ki je z znamko Derby eden večjih dobaviteljev banan v Sloveniji. V izjavi za Siol.net so poudarili so, da nimajo nič z omenjeno najdbo mamil: 

"Včerajšnje odkritje prepovedanih substanc v zabojnikih na Malti nima ničesar s podjetjem Rastoder. Naši kontejnerji niso bili kontaminirani in so vsi prispeli v Koper. Dokaz, da odkritje ni povezano z nami, je tudi video, ki so ga objavile malteške oblasti in so v njem vidne znamke drugih banan."
Banane Novice Bele banane: v Slovenijo je nekdo naročil več kot četrt tone kokaina
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin