Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 3. 2016,
14.14

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

policija sindikat

Torek, 1. 3. 2016, 14.14

8 let

Šef policije o sindikalistih: Gre za kaznivo dejanje. Tožilstvo je že obveščeno. (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
"Jaz bi odstopil," je generalni direktor policije Marjan Fank odgovoril na vprašanje, kako bi ravnal, če bi bil na mestu predsednika Sindikata policistov Slovenije Zorana Petroviča.

"Ostro obsojamo dejanja, za katere so osumljeni posamezni policisti. To ni le neetično, ampak izpolnjuje tudi znake kaznivega dejanja. Obvestili smo že tudi tožilstvo. Opravičila za to dejanje ni. Upam, da to ne bo vplivalo na pogajanja z vlado in na doseganje legitimnih zahtev policije," pravi Fank.

"Šlo je za nerazumno dejanje," je izpostavil Fank in dodal: "Končnega števila osumljenih policistov še ne morem povedati, to bo pokazala preiskava." Dodal je, da bodo vpleteni policisti izpostavljeni internim sankcijam znotraj policijske organizacije, pa tudi morebitnim kazenskim sankcijam, če bodo odkrili njihovo kazensko odgovornost.

Dogovorili so se, da bodo ustavili ministra Koprivnikarja Policijski sindikalisti so se novembra lani prek Facebooka dogovorili, da bodo ponoči ustavili ministra za javno upravo Borisa Koprivnikarja in mu ponudili alkotest, razkriva anonimka, ki smo jo ravno na dan sestanka med vlado in sindikati prejeli mediji.

Domnevni policist v anonimnem pismu med drugim navaja, da ga je k pisanju privedla tudi ugotovitev, da se predsednik Sindikata policistov Slovenije Zoran Petrovič redno srečuje s poslancem SDS Vinkom Gorenakom. Tem srečanjem sledijo napadi na ministrico za notranje zadeve Vesno Györkös Žnidar ali na generalnega direktorja policije Marjana Fanka.

Vinko Gorenak je navedbe, da se policijo zlorablja za politično-sindikalne obračune in merjenje moči, označil za diskreditacijo, sebe pa za "priročno sredstvo" zanjo.

Dva nekdanja generalna direktorja policije sta nam pojasnila svoj pogled na zadevo.

"Gre za sum zelo hudega dejanja določenih policistov zoper vlado, ki je pravzaprav ena najhujših mogočih kršitev demokratičnih vrednot: da skupina policistov poskuša spodkopati ministra, vlado," pravi premier Miro Cerar. To je izjemno izjemno nevarno, je po poročanju STA dodal premier. Očitno je, da je ta korespondenca pristna, kar kaže na nedopustno ravnanje te skupine policistov, so še sporočili iz Cerarjevega kabineta.

Ne spreglejte