Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Aleksander Kolednik

Torek,
12. 3. 2019,
14.46

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,51

Natisni članek

NKBM banka bankomat Slovenske gorice Danes Danes

Torek, 12. 3. 2019, 14.46

5 let, 1 mesec

V NKBM so si premislili: edinega bankomata na vasi za zdaj ne bodo odstranili #video

Aleksander Kolednik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,51
Bankomat | Foto STA

Foto: STA

Banka NKBM je nameravala zaradi racionalizacije poslovanja ukiniti bankomat v Vitomarcih, a so si nato premislili. Gre za edini bankomat v občini Sveti Andraž v Slovenskih goricah. Občani, med katerimi je večina starejših, so zato začeli zbirati podpise proti tej odločitvi.

pasica | Foto:

"Nekomu se morda zdi smešno, a ta bankomat nam ogromno pomeni. V naši občini je veliko starejše populacije, in ker imamo zelo redke prevoze do mesta, so se starejši ljudje navadili na ta bankomat, kjer imajo vse na dosegu roke," je po poročanju spletnega portala mariborinfo.com dejala županja Svetega Andraža v Slovenskih goricah Darja Vudler.

 

 

Bankomat zaenkrat ostaja
V NKBM so nam po objavi članka sporočili, da bankomata za enkrat ne bodo odstranili. "Nova KBM sprejema odgovorne poslovne odločitve. Bankomat v občini Sv. Andraž v Slovenskih goricah je nerentabilen, zato je bankomat v načrtu za odstranitev. Glede na konstruktivno komunikacijo z vodstvom občine smo preučili dodatne možnosti in se odločili, da bankomata zaenkrat ne bomo odstranili, temveč ga bomo nadgradili. Poslej bo na njem možno plačevati tudi položnice," so zapisali in dodali še:

"Banka bo ob tem še naprej spremljala delovanje bankomata.Ob tem naj poudarimo, da se bančništvo spreminja, da vse bolj narašča uporaba spletne in mobilne banke. V razvoj slednjih banka vlaga sredstva in znanje. Nova KBM je prav tako najbolj dostopna banka v Sloveniji, naši komitenti lahko koristijo več kot 800 bančnih točk."
Novice Inovativna rešitev, ki bi jo lahko uvedli tudi na slovenskem podeželju #video

Zaprli bankomat v Štanjelu

NKBM je januarja letos odstranila edini bankomat v Štanjelu, ki velja za pomembno turistično destinacijo. Iz banke so takrat sporočili, da so bankomat v Štanjelu zaprli zaradi nerentabilnosti, saj je število dvigov iz leta v leto upadalo. Kot so še pojasnili, bodo nadaljevali odpiranje in zapiranje bankomatov, saj se prilagajajo potrebam na trgu. 

Video: Planet

Ivanka Trump, Donald Trump, Jared Kushner
Novice Lastnik NKBM v preiskavi Bele hiše zaradi milijonskega posojila Jaredu Kushnerju

Naša največja banka zapira poslovalnice

NLB je medtem lani decembra zaprla 14 poslovalnic, še eno pa bodo zaprli najkasneje do konca junija. Evropska komisija je namreč avgusta lani sprejela vladni predlog spremembe zavez glede prodaje NLB, a je določila nov rok za privatizacijo banke in nekatere dodatne ukrepe, med drugim tudi zaprtje 15 poslovalnic. 

Z decembrom so tako zaprle vrata poslovalnice Videm - Dobrepolje, Borovnica, Rakek, Ormož, Dobova, Sežana, Žužemberk, Gornji Petrovci, Križevci pri Ljutomeru, Gorenje, Črna na Koroškem, Jarše, Moravče in Ig, do konca junija pa se bo zaprla še poslovalnica Dalmatinova v Ljubljani.

NLB je kriterije, katere poslovalnice zapreti, postavila po pregledu doseganja rezultatov poslovalnic ter doseganja kriterijev, kot so donosnost, obseg poslovanja in možnost prenosa poslovanja v bližnjo enoto, so pojasnili.

NLB banka
Novice NLB lani ustvarila manj dobička, padec zabeležili tudi na ravni skupine

Kako so se tovrstnih težav lotili v Nemčiji?

V Nemčiji so se medtem težav zaradi ukinjanja poslovalnic in bankomatov lotili z mobilno banko, ki jo nekatere banke, med drugim tudi Sparkassen-Finanzgruppe, na podeželje pripeljejo kar s tovornjakom. Te uporabljajo predvsem starejši, ki ne obvladajo uporabe spletnega bančništva.

Video: YouTube

Ne spreglejte