Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
30. 1. 2019,
9.41

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,64

4

Natisni članek

Štanjel bankomat turizem

Sreda, 30. 1. 2019, 9.41

5 let, 2 meseca

Inovativna rešitev, ki bi jo lahko uvedli tudi na slovenskem podeželju #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,64

4

Prebivalci Štanjela so konec prejšnjega tedna ostali brez edinega bankomata v svojem kraju, ki je že leta prepoznan kot dobro obiskana turistična destinacija. Župan Komna Erik Modic je dejal, da jih iz banke o tem niso obvestili, se pa z drugo banko, ki ima zdaj v Komnu edini bankomat v občini, skušajo dogovoriti za postavitev še enega v Štanjelu.

V Nemčiji so se medtem tovrstnih težav lotili z mobilno banko, ki jo nekatere banke na podeželje pripeljejo kar s tovornjakom. Uporabljajo jih predvsem starejši, ki ne obvladajo uporabe spletnega bančništva. Video: Youtube

Po besedah župana gre za splošno znano težavo v Sloveniji, ko podeželje postaja vse dražje, ne le za občine s podeželskim okoljem, ki imajo tudi same zaradi tega več stroškov, ampak tudi za različne komercialne ponudnike, ki "seveda gledajo predvsem skozi svoj zasebni interes", piše STA. 

Novice Občina Komen se želi znebiti najemnika gradu Štanjel

Do začetka sezone želijo nov bankomat

Za postavitev novega bankomata v Štanjelu se že dogovarjajo, čeprav za zdaj ne morejo napovedati, ali in kdaj se bo to zgodilo. Se pa trudijo, da bi jim to uspelo vsaj do začetka turistične sezone konec marca.

Kakšno je bilo stanje v Štanjelu leta 2014? Video: Planet TV

Trendi Štanjel – slovenski Kras v malem

"Vsak ponudnik storitev nima možnosti plačila s plačilno kartico"

Tudi po besedah krajana Štanjela Iva Kobala se je pokazalo, da banke nimajo posluha za male kraje in njihove prebivalce, ampak jih očitno zanimajo le veliki dobički. "Smo v kraju, kjer nima vsak vinar in ponudnik storitev možnosti plačila s plačilno kartico. Imeli smo vsaj bankomat, kjer so lahko turisti dvignili denar, a zdaj tega ni več," je dodal Kobal.

Policijski trak
Novice Dvojni umor v okolici Štanjela na Krasu

V Novi KBM so za STA povedali, da so bankomat v Štanjelu zaprli zaradi nerentabilnosti, saj je število dvigov iz leta v leto upadalo. Kot so še pojasnili, bodo tudi letos, tako kot vsako leto, nadaljevali odpiranje in zapiranje bankomatov, saj se strateško prilagajajo potrebam na trgu. 

 

Ne spreglejte