SiolNET. Novice Slovenija
0,61

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Se češki otroški srčni kirurg Gebauer vrača v UKC Ljubljana?

0,61

termometer

Pediatrična klinika. Otrok. | Strokovni direktor ljubljanske pediatrične klinike Marko Pokorn je marca po prekinitvi sodelovanja s češkim srčnim kirurgom Gebauerjem sicer zatrdil, da lahko v UKC Ljubljana povsem normalno obravnavajo otroke tako s prirojenimi kot pridobljenimi boleznimi srca. | Foto: STA
Strokovni direktor ljubljanske pediatrične klinike Marko Pokorn je marca po prekinitvi sodelovanja s češkim srčnim kirurgom Gebauerjem sicer zatrdil, da lahko v UKC Ljubljana povsem normalno obravnavajo otroke tako s prirojenimi kot pridobljenimi boleznimi srca. Foto: STA

Vodstvo UKC Ljubljana je po prekinitvi sodelovanja s češkim srčnim kirurgom Romanom Gebauerjem z njim stopilo v stik. Kirurg je po zadnjih informacijah še pripravljen sodelovati z UKC, je za Delo povedal v. d. strokovnega direktorja UKC Gregor Norčič, ki verjame, da bo program otroške srčne kirurgije kot doslej nemoteno deloval tudi v prihodnje.

Po njegovih besedah ni šlo za prekinitev sodelovanja, pač pa morda za napačno razumevanje, za komunikacijski zaplet.

Marko Jug Novice Jug ob odhodu srčnega kirurga: Ne izključujemo možnosti, da bi znova sodelovali #video

Norčič: Pripravljeni smo, nenehno iščemo izboljšave

"Zagotovilo vseh, ki so skrbeli za otroško srčno kirurgijo, je, da bodo v enaki meri in pod enakimi pogoji delali tudi naprej. Zaveza vseh nas, torej tudi vodstva bolnišnice, pa je, da poskusimo dejavnost še optimizirati. Pripravljeni smo, nenehno iščemo izboljšave," je za današnjo izdajo časnika Delo povedal v. d. strokovnega direktorja Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana Gregor Norčič.

Ob tem je potrdil, da bi lahko v UKC Ljubljana začrtali center za zdravljenje prirojenih srčnih napak, ki je bil nekoč že vzpostavljen, ni pa zaživel.

UKC Ljubljana Novice Gregor Norčič je novi v. d. strokovnega direktorja UKC

Pokorn zatrdil, da lahko povsem normalno obravnavajo otroke

Strokovni direktor ljubljanske pediatrične klinike Marko Pokorn je marca po prekinitvi sodelovanja s češkim srčnim kirurgom Gebauerjem sicer zatrdil, da lahko v UKC Ljubljana povsem normalno obravnavajo otroke tako s prirojenimi kot pridobljenimi boleznimi srca.

V zdravljenju otrok sodeluje kirurška ekipa z dvema kompetentnima otroškima srčnima kirurgoma, to sta Miha Weiss in Igor Šehić. Trenutno so popolnoma sposobni oskrbeti več kot 90 odstotkov primerov otrok s prirojenimi srčnimi napakami, je takrat povedal strokovni direktor kirurške klinike Ivan Kneževič.

UKC Ljubljana Novice Jug: Strokovni svet UKC v primeru Bošnjak ni odkril strokovnih nepravilnosti #video
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin