SiolNET. Novice Slovenija
1,62

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Gregor Norčič je novi v. d. strokovnega direktorja UKC

1,62

termometer

UKC Ljubljana |  | Foto: Ana Kovač
Foto: Ana Kovač

Člani sveta Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana so se na današnji dopisni seji seznanili z odstopom strokovne direktorice UKC Jadranke Buturović Ponikvar in jo razrešili s položaja. Za v. d. strokovnega direktorja največje slovenske bolnišnice so člani sveta imenovali Gregorja Norčiča, so povedali v UKC Ljubljana.

Gregor Norčič prihaja s kliničnega oddelka za abdominalno kirurgijo kirurške klinike UKC Ljubljana.

Zdaj že nekdanja strokovna direktorica UKC Ljubljana Jadranka Buturović Ponikvar je člane sveta UKC Ljubljana o svojem odstopu s funkcije obvestila prejšnji četrtek. Ob obvestilu članom sveta o odstopu Buturović Ponikvarjeva ni podala pojasnil o razlogih za takšno odločitev. Nekateri njen odstop povezujejo z afero nevrokirurga Bošnjaka, ki je od pacientke za operacijo zahteval dodatnih šest tisoč evrov na račun agencije v Hongkongu, drugi z domnevno zahtevo ministra za zdravje Danijela Bešiča Loredana, ki pa je vpletenost politike v odstop Buturović Ponikvarjeve zanikal.

Tudi generalni direktor Jug ne daje izjav

Generalni direktor UKC Ljubljana Marko Jug je nato v petek dejal, da mu Buturović Ponikvarjeva v osebnem pogovoru ni pojasnila razlogov za svoj odstop, prav tako medijem ne želi dajati izjav. Na novinarsko vprašanje, ali se mu morda ne zdi nenavadno, da ni navedla razlogov za odstop, je Jug odgovoril, da je to "zagotovo znak težkih časov". "Ampak kakršnakoli špekulacija bi bila čista špekulacija," je dodal.

Jug. Novice Čaka nevrokiruga Bošnjaka odpoved? 14 dni za preučitev ozadja. #video UKC Ljubljana Novice Tarča razkriva nepotizem na UKC: Roman Bošnjak dobavljal material iz bratovega podjetja Jadranka Buturović Ponikvar Novice Odstopila strokovna direktorica UKC Ljubljana UKC Ljubljana Novice Jug: Strokovni svet UKC v primeru Bošnjak ni odkril strokovnih nepravilnosti #video
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin