Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
8. 10. 2024,
6.52

Osveženo pred

9 ur, 17 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,10

Natisni članek

Natisni članek

MINISTER ZA IZOBRAŽEVANJE, ZNANOST IN ŠPORT minister za obrambo minister Vinko Logaj Borut Sajovic

Torek, 8. 10. 2024, 6.52

9 ur, 17 minut

Logaj je prevzel posle od svojega predhodnika Daria Felde #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,10

Novoimenovani minister za vzgojo in izobraževanje Vinko Logaj je zjutraj na ministrstvu prevzel posle od svojega predhodnika Darja Felde. Napovedal je nadaljevanje dela, ki ga je Felda z ekipo v svojem mandatu zastavil. Kot je dejal, bo v ospredju tudi skrb za pridobivanje učiteljev in za podporo učiteljem ter ravnateljem.

Felda je ob primopredaji poslov Logaju poudaril, da je sistem vzgoje in izobraževanja živ sistem, ki se mora prilagajati razvoju družbe in mora iti v korak s časom. V času svojega ministrovanja se je zavzemal, da so različne novosti prenašali v šolski sistem in s tem izboljšali poučevanje ter šli v korak s časom, je dejal.

Felda Logaju zaželel srečo 

Zahvalil se je vsem sodelavcem na ministrstvu, ki so mu vsak dan pomagali pri tem, in dodal, da je nekaj še ostalo. Logaju, ki ga po njegovih besedah čaka veliko dela, je zaželel veliko sreče. Ne dvomi pa v kakovost njegovega dela, saj da ta dobro pozna vzgojno-izobraževalni sistem. Novemu ministru je ob tem kot popotnico predal mapo, v kateri so po njegovih besedah to, kar je bilo doslej narejeno, in izzivi, ki še čakajo in s katerimi bo, kot verjame, Logaj nadaljeval. "Vsak, ki pride na vrsto, mora pač narediti tisto, kar lahko v tistem času, ko je pač postavljen," je še dodal Felda.

Poudaril je, da je v razredu učitelj tisti, ki vodi vzgojno-izobraževalni proces.  | Foto: STA Poudaril je, da je v razredu učitelj tisti, ki vodi vzgojno-izobraževalni proces. Foto: STA Logaj se je Feldi zahvalil za dobro dosedanje sodelovanje, ko je bil sam na mestu direktorja zavoda za šolstvo. Verjame, da se bosta še srečala, zaželel pa mu je uspešno pot v akademskih vodah.

Logaj: V razredu je učitelj tisti, ki vodi vzgojno-izobraževalni proces 

Kot je poudaril Logaj, se zaveda izzivov na področju vzgoje in izobraževanja. "Trdim, da je slovenski šolski sistem dober, in verjamem, da so kolegi tako na ministrstvu za vzgojo in izobraževanje kot tudi strokovnjaki po javnih zavodih, ki skrbijo za pripravo strokovnih podlag, visoko usposobljeni in pripravljeni, da skupaj pripravimo in nadaljujemo z rešitvami, ki jih je minister s svojo ekipo pripravil v dosedanjem delu," je dejal.

Poudaril je, da je v razredu učitelj tisti, ki vodi vzgojno-izobraževalni proces. Zato bo po napovedih v ospredju tudi skrb na eni strani za pridobivanje učiteljev, na drugi strani pa za podporo učiteljem, ki so v vzgojno-izobraževalnem sistemu, in ravnateljem, ki vodijo vsako šolo posebej. "Verjamem, da lahko obdržimo in še nadgradimo kakovost slovenskega vzgojno-izobraževalnega sistema," je dejal.

Logaj je mandat na čelu šolskega resorja nastopil po ponedeljkovi izvolitvi v DZ in na tem mestu nasledil Feldo, ki je odstopil, saj se vrača k akademskemu delu na Pedagoški fakulteti Univerze na Primorskem.

Borut Sajovic
Novice Sajovic obrambni, Logaj minister za vzgojo in izobraževanje
Državni zbor
Novice Ministrska kandidata Logaj in Sajovic sta se predstavila v državnem zboru
Borut Sajovic
Novice Sajovic in Logaj na zaslišanje pred pristojna parlamentarna odbora
Ne spreglejte