Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
26. 1. 2022,
17.56

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,66

53

Natisni članek

politika Robert Golob obisk Posavje Janez Janša Janez Janša

Sreda, 26. 1. 2022, 17.56

2 leti, 2 meseca

Robert Golob je postal novi Leben

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,66

53

Robert Golob | Stranka Z.Dej je dobila novo ime in novega predsednika.  | Foto STA, grafika: Siol.net

Stranka Z.Dej je dobila novo ime in novega predsednika.

Foto: STA, grafika: Siol.net

Robert Golob, nekdanji predsednik uprave GEN-I, je po današnjem kongresu, ki je bil za javnost sicer zaprt, postal novi predsednik stranke Gibanje Svoboda, v katero se je preimenovala stranka Jureta Lebna Z.Dej. Bil je edini kandidat za predsednika. Na kongresu stranke so med drugim spremenili statut stranke, poleg Goloba pa so zdaj znana še imena drugih članov.

Po besedah Roberta Goloba so izraz "gibanje" pri imenu svoje stranke uporabili zato, ker želijo pokazati, da "niso navadna ali klasična stranka, da so drugačni".

Na kongresu, na katerem se je stranka Z.Dej preimenovala v stranko Gibanje Svobode in dobila novega predsednika, je bila izvoljena tudi ožja ekipa. Podpredsednica stranke bo pravnica Urška Klakočar Zupančič, generalni tajnik nekdanji novogoriški župan Matej Arčon, kandidatka za predsednico sveta stranke je zdravnica Mirta Koželj, o njenem imenovanju bodo člani sveta stranke odločali na četrtkovi dopoldanski seji sveta stranke.

Robert Golob je s soglasjem okrog 170 delegatov prevzel (in jo preimenoval v Gibanje Svoboda) vodenje stranke Z.Dej, ki jo je ustanovil Jure Leben. | Foto: STA , Robert Golob je s soglasjem okrog 170 delegatov prevzel (in jo preimenoval v Gibanje Svoboda) vodenje stranke Z.Dej, ki jo je ustanovil Jure Leben. Foto: STA ,

"To je ogrodje ekipe. Z današnjim dnem smo vzpostavili platformo, h kateri vabimo vse, da se pridružijo," je še povedal Golob in se pohvalil, da bo njegova ekipa v prihodnjih dneh še zrasla, ljudje se ji namreč pridružujejo dnevno.

Marca bomo imeli volilno konvencijo in kongres, s tem pa tudi listo kandidatov za volitve, je povedal in dodal, da "programska izhodišča ostajajo podobna, a močnejša".

Pripraviti predlog ekipe, ki bo "na prvi bojni liniji do 24. aprila", je prva naloga Arčona, ki, kot je dejal, verjame, da jim bo "na krilih Goloba" uspelo na volitvah doseči odličen rezultat.

Klakočar Zupančičeva pa je Golobove besede o programskih izhodiščih dopolnila še z napovedjo, da se bodo zavzemali tudi za spoštovanje, svobodo, demokracijo, ponovno vzpostavitev vladavine prava in tudi "za vključujočo družbo z jasno začrtanimi mejami, kaj je dovoljeno in kaj ne".

V strankah KUL "vidijo naravnega zaveznika"

Golob je napovedal, da se bodo v stranki udeležili sestanka s strankami KUL. V njih vidijo "naravnega zaveznika", je dejal, o tem, ali bi se pridružil koaliciji, pa je še prezgodaj govoriti, je navedel. "Če hočemo priti do svobode, kar je naš glavni cilj, moramo sodelovati z vsemi tistimi, ki spoštujejo iste vrednote - spoštovanje, sodelovanje, solidarnost," je dejal.

Deležen je bil tudi vprašanj o besedah premierja Janeza Janše, ki je dejal, da gre pri Golobu za popravni izpit Zorana Jankovića. A se je komentarja vzdržal, ker je prepričan, da imajo ljudje dovolj prepirov med politiki. "Ne vstopamo v politiko, da bi se prepirali z ostalimi, kaj si mislijo o nas. Verjamemo, da je treba dati Slovencem boljšo prihodnost," je dejal.

Kongres je bil za javnost zaprt, potekal je prek videokonference, udeležilo pa se ga je približno deset oseb. Kmalu bodo organizirali še enega, kjer bodo podrobneje predstavili program stranke in kandidatno listo.

GEN-i
Novice Kdo bo vodil GEN-I? To so predlagani kandidati.
janja sluga, jurij lep
Novice Poslanca Sluga in Lep prestopata k Robertu Golobu
Robert Golob
Novice Konferenca se je zdela kot konferenca stranke s sponzorjem GEN-I #video
GEN-i
Novice Gen-I po umiku Roberta Goloba še vedno brez vodstva
Ne spreglejte