SiolNET. Novice Slovenija
2,12

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Reakcija ministra Hana na upad zaupanja nemških podjetij

2,12

termometer

Matjaž Han | Gospodarski minister Matjaž Han poudarja, da želi vlada podpreti neposredne investicije nemških podjetij pri nas. | Foto: Mark Metal
Gospodarski minister Matjaž Han poudarja, da želi vlada podpreti neposredne investicije nemških podjetij pri nas. Foto: Mark Metal

Na gospodarskem ministrstvu so po objavi raziskave Slovensko-nemške gospodarske zbornice, ki je pokazala trend upadanja zanimanja nemških podjetij za Slovenijo kot poslovno lokacijo, na pogovor povabili predstavnike Slovensko-nemške gospodarske zbornice.

Po raziskavi zbornice, v kateri je sodelovalo 68 nemških podjetij, je Slovenija v primerjavi z državami srednje in vzhodne Evrope na lestvici privlačnih poslovnih okolij nazadovala, predvsem zaradi davčne obremenitve in pomanjkanja delavcev.

DESLO AHK Novice Zaupanje nemških podjetij v Slovenijo upada, vlada pa nič

Nemška podjetja po drugi strani pri slovenskem poslovnem okolju kot najbolj pozitivno izpostavljajo urejenost infrastrukture, zelo zadovoljna so tudi z visoko plačilno disciplino ter kakovostjo in razpoložljivostjo lokalnih dobaviteljev. Pogoje za raziskave in razvoj so podjetja ocenila kot zadovoljive oziroma dobre.

Gospodarski minister Matjaž Han je po objavi rezultatov ankete na srečanje povabil predstavnike AHK Slowenien-Slovensko-nemške gospodarske zbornice.

"Nemčija je naša ključna gospodarska partnerica, s katero nas veže veliko interesov. Okrepiti želimo svojo privlačnost in odzivnost, da podpremo tuje neposredne investicije nemških podjetij in izboljšamo položaj slovenskih razvojnih dobaviteljev v nemških industrijskih verigah," je poudaril in ob tem napovedal, da se bodo odslej srečevali vsake tri mesece.

Posel danes Nemška podjetja v Sloveniji si ne želijo povečanja minimalne plače Novice Nemška podjetja iščejo nove kadre
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin