SiolNET. Novice Slovenija
1,27

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Še en mesec do volitev

Raziskava: skupna lista SDS in SLS ter SD skupaj pred vsemi #EvropskeVolitve #video

1,27

termometer

SDS in SLS
Foto: STA

Če bi bile evropske volitve danes, bi največ glasov dobila skupna lista SDS in SLS, in sicer 12,3 odstotka glasov. Lista SD je tesno za njimi z 12,2 odstotka glasov. Listo LMŠ pa bi volilo 10,1 odstotka vprašanih, kaže javnomnenjska raziskava Mediane.

Na četrtem mestu je lista SNS, ki bi jo obkrožilo 7,2 odstotka vprašanih. Sledita listi NSi s 6,4 odstotka glasov in Levice s 5,9 odstotka podpore. V anketi je 3,3 odstotka glasov dobila lista DeSUS, lista SAB pa 3,1 odstotka, kaže raziskava, ki jo je Mediana opravila za Pop TV.

Listo SMC bi volilo 2,4 odstotka vprašanih, listo Domovinske lige pa 1,5 odstotka. Listo Dobre države bi volil odstotek vprašanih, listo Povežimo se pol odstotka, 1,5 odstotka volivcev bi izbralo drugo stranko.

Skoraj 19 odstotkov še vedno neopredeljenih

Neopredeljenih je bilo 18,9 odstotka vprašanih, 3,1 odstotka vprašanih pa ni želelo odgovoriti. Odstotek vprašanih bi oddal prazno ali neveljavno glasovnico, 2,6 odstotka vprašanih ne bi volilo nobene liste.

Anketo je na vzorcu 714 državljanov med 16. in 25. aprilom za POP TV opravil inštitut Mediana.

Pretekli teden je projekcijo sedežev po volitvah objavil tudi Evropski parlament. Za Slovenijo je napovedal dva sedeža skupni listi SDS in SLS ter SD, po enega pa za LMŠ, SNS in NSi.

Poglejte, kaj o slovenski politiki ve mladina:

predavanje univerza fakulteta Novice Mladi ne vedo dosti o volitvah: Za Pahorja mislijo, da je poslanec #video evropske volitve Novice Kaj storiti, če ste na dan volitev v tujini Marjan Šarec, kongres LMŠ, april 2019 Novice Raziskave: najbolje kaže LMŠ, SDS/SLS in SD

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin