SiolNET. Novice Slovenija
0,36

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Profesorji, ministri in bankirji: kdo vse bo ta teden sedel na zatožno klop?

0,36

termometer

sodišče zatožna klop |  | Foto: STA
Foto: STA

Na ljubljanskem okrožnem sodišču bo ta teden na zatožno klop sedlo kar nekaj znanih Slovencev. Preverili smo, kaj jim očitajo tožilci in v kakšnih pravnih postopkih so se znašli.

FDV

Profesorja in nekdanja dekana ljubljanske fakultete za družbene vede Bojko Bučar in Anton Grizold sta spet na sodišču zaradi domnevno nezakonitega izplačevanja dodatkov za stalno pripravljenost. Spomnimo, Inšpektorat za javni sektor je že leta 2016 odločil, da mora skupno 40 zaposlenih na FDV vrniti 63.635 evrov nezakonito izplačanega dodatka za stalno pripravljenosti. Med njimi sta tudi Bučar in Grizold.

Factor banka

V četrtek se bodo na sodišču spet znašli nekdanji vodilni v Factor banki Boris Pesjak, Ciril Dragonja, Boris Milevoj in Boris Miklavčič. Tožilstvo jim očita večje število kaznivih dejanj, predvsem s področja namernega ponarejanja vrednostnih papirjev. Grozi jim več let zapora.

Zloraba položaja

Nadaljevalo se bo sojenje Martinu in Gašperju Odlazku ter Ivu Guliću (nekdanji direktor propadlega tiskarja Set) zaradi domnevne zlorabe položaja pri opravljanju gospodarske dejavnosti.

Martin Odlazek Novice Odlazek na sodišče zaradi nekaj deset tisoč evrov ne bi hodil

Razžalitev

Nesojeni mandatar in profesor na Ekonomski fakulteti v Ljubljani Jože Damijan se bo danes na zatožno klop usedel zaradi domnevne razžalitve neznane osebe v medijih. Grozi mu denarna kazen ali do šest mesecev zapora.

Gradbeni posli

Minister Marjan Dikaučič za 15 tisoč evrov toži Janeza Landekerja in hrvaško podjetje DAŠA, d. o. o., ki je registrirano za opravljanje gradbenih del. Več podrobnosti o tožbi ni znanih.

Peter Jančič Siol Plus Laži Tarče in strateški beg Luke Meseca Nataša Pirc Musar Novice Razkrivamo, kakšen odgovor Levice in SD nam prikriva ustavno sodišče Peter Golob Novice Lahko predsednik DVK kot sodnik sodi o volilni pravici?

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin