Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
10. 2. 2022,
11.30

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,88

10

Natisni članek

Ivo Gulić SET Gašper Odlazek Martin Odlazek

Četrtek, 10. 2. 2022, 11.30

2 leti, 2 meseca

Odlazek na sodišče zaradi nekaj deset tisoč evrov ne bi hodil

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,88

10

Martin Odlazek | Gašper in Martin Odlazek pred okrožnim sodiščem v Ljubljani. | Foto Ana Kovač

Gašper in Martin Odlazek pred okrožnim sodiščem v Ljubljani.

Foto: Ana Kovač

Danes so se na zatožno klop spet usedli nekdanji direktor propadlega tiskarja Set Ivo Gulić, Martin Odlazek ter njegov sin Gašper Odlazek. Tožilstvo jim očita zlorabo položaja pri opravljanju gospodarske dejavnosti.

Na okrožnem sodišču v Ljubljani se je danes nadaljevalo sojenje Ivu Guliću ter Martinu in Gašperju Odlazku. Tožilstvo jim očita mešetarjenje z denarjem podjetja Set, ki je zdaj sicer v stečaju, je bilo pa del imperija Martina Odlazka. Vsi trije obtoženi krivdo zanikajo. Martin in Gašper Odlazek sta sodni senat zaprosila, da se jim v prihodnje ne bi bilo treba udeleževati obravnav na sodišču.

Martin Odlazek
Novice Slaba banka nad tiskarskega barona

Gulić preklical priznanje

Guliću, ki je bil direktor nekdaj največje tiskarne v državi Set, tožilstvo očita zlorabo položaja pri opravljanju gospodarske dejavnosti. Gašperju Odlazku naj bi Gulić iz podjetja neupravičeno nakazoval večje vsote denarja, skupaj 67 tisoč evrov. Gulić je navedbe tožilstva zanikal in poudaril, da je le podpisoval naloge, ki jih je dobil od strokovnih sodelavcev.

O njihovi strokovnosti ni dvomil, zato tudi ni preverjal verodostojnosti navedenih podatkov v dokumentih. Gulić je tudi poudaril, da je pred časom res priznal krivdo, vendar le zato, ker je menil, da se bo postopek odvil hitreje. Ker pa je tožilstvo, tako trdi Gulić, osnovne obtožbe nadgradilo, se je odločil, da priznanje prekliče in se poda v sodni boj.

Novice Furs bo preveril nakupe Odlazkovih medijev #video

Partnerici Odlazka kršene pravice?

Martin in Gašper Odlazek v današnji obravnavi nista dajala izjav. Gašper Odlazek tudi menja odvetnika, zato uradno ni imel zagovornika in je le spremljal obravnavo. Je pa kot priča nastopila njegova zunajzakonska partnerica, a ni želela pričati zaradi povezave z obtožencema.

Gulićeva odvetnica je na obravnavi tudi zahtevala, da se preteklo pričanje Gašperjeve partnerice, ki ga je tožilstvo priložilo med dokazna gradiva, zavrže. Kot je pojasnila odvetnica, Gašperjeva partnerica ni bila obveščena o svoji pravici, da ji zaradi osebnih povezav ni treba pričati.

martin odlazek
Novice Urad za preprečevanje pranja denarja pri Odlazku ugotovil sume davčnih utaj

Sojenje se nadaljuje čez dva tedna

Na problematičnost nekaterih dokazov je opozoril tudi predsednik senata sodnik Tomaž Bromše. Kot je dejal, navedene sporne transakcije, ki naj bi po mnenju tožilstva dokazovale obtožbe, nimajo osnove v dokazih. Zato je od tožilke zahteval, naj v petih dneh sodišču dostavi izpiske bančnega računa, prek katere naj bi se sporne transakcije izvajale.

Sojenje se bo nadaljevalo čez dva tedna, a glede na današnje zahteve najverjetneje brez prisotnosti Martina in Gašperja Odlazka.

Martin Odlazek
Novice Danes na zatožno klop sedel Odlazek #foto
Ne spreglejte