Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
3. 7. 2024,
16.20

Osveženo pred

2 dneva, 10 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,06

Natisni članek

radio radijske postaje imperij mediji Martin Odlazek

Sreda, 3. 7. 2024, 16.20

2 dneva, 10 ur

Radia Hit in Capris v večinski lasti podjetij okrog Odlazka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,06
Martin Odlazek | V zadnjih dneh pa je prišlo v družbah Radio Capris in Hit FM do lastniških sprememb, danes pišejo Finance. V lastništvo so vstopile družbe, ki se povezujejo z Odlazkovim radijskim imperijem. | Foto Ana Kovač

V zadnjih dneh pa je prišlo v družbah Radio Capris in Hit FM do lastniških sprememb, danes pišejo Finance. V lastništvo so vstopile družbe, ki se povezujejo z Odlazkovim radijskim imperijem.

Foto: Ana Kovač

Radijski družbi Radio Capris in Hit FM sta po novem v več kot polovični lasti podjetij, ki se povezujejo z radijskim imperijem poslovneža Martina Odlazka. Največji posamični lastnik pa je s slabo četrtino delnic izolski poslovnež in lastnik podjetja Elta Invest Aco Kabanica, poroča poslovni medij Finance.

Družbi Radio Capris, ki izdaja istoimenski radijski program, in Hit FM, izdajateljica programa Radio Hit, sta bili del stečajne mase podjetja R Domžale, ki je v postopku stečaja od leta 2017.

Stečajni upravitelj Andrej Marinc ju je konec septembra lani na javni dražbi za 1,62 milijona evrov prodal družbi Radio Obala v lasti Damijana Kosmine, sina Herte Kosmina in solastnika podjetja Biostile, ki se ukvarja s prodajo prehranskih dopolnil. Uradno je bilo podjetje Radio Obala v sodni register kot lastnik obeh radijskih družb vpisano v začetku letošnjega leta.

V zadnjih dneh je prišlo do lastniških sprememb

V zadnjih dneh je prišlo v družbah Radio Capris in Hit FM do lastniških sprememb, danes pišejo Finance. V lastništvo so vstopile družbe, ki se povezujejo z Odlazkovim radijskim imperijem, med lastniki pa je tudi Kabanica.

Družba Elta Invest v lasti Kabanice, ki je Kosmini lani posodil denar za nakup obeh radijskih družb, ima po novem v lasti 24,5 odstotka delnic. Enainpetdesetodstotni delež pa so si "razdelile" družbe R2 investicije, Curator Nova in Svet24, ki se po navedbah Financ povezujejo z Martinom Odlazkom. | Foto: Ana Kovač Družba Elta Invest v lasti Kabanice, ki je Kosmini lani posodil denar za nakup obeh radijskih družb, ima po novem v lasti 24,5 odstotka delnic. Enainpetdesetodstotni delež pa so si "razdelile" družbe R2 investicije, Curator Nova in Svet24, ki se po navedbah Financ povezujejo z Martinom Odlazkom. Foto: Ana Kovač

Družba Elta Invest v lasti Kabanice, ki je Kosmini lani posodil denar za nakup obeh radijskih družb, ima po novem v lasti 24,5 odstotka delnic. Enainpetdesetodstotni delež pa so si "razdelile" družbe R2 investicije, Curator Nova in Svet24, ki se po navedbah Financ povezujejo z Martinom Odlazkom. Prvi dve imata po 19 odstotkov delnic, zadnja pa 13 odstotkov.

Ne spreglejte