SiolNET. Novice Slovenija
0,43

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Priprli osumljene prejemanja podkupnine za tehnične preglede

0,43

termometer

mehanik, tehnični pregled

Preiskovalni sodnik ljubljanskega okrožnega sodišča je zoper vse štiri osumljene, ki naj bi prejemali podkupnine v zameno za lažna potrdila o tehnični brezhibnosti vozil, odredil sodno pridržanje, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana. Kot brezhibna naj bi označevali tudi vozila z resnimi tehničnimi pomanjkljivostmi.

Policija sumi, da je osem tehničnih preglednikov pri enem od ponudnikov pregledov prejemalo podkupnino v zameno za to, da so potrdili tehnično brezhibnost vozil, ki niso ustrezala merilom. Tako naj bi vozilom potrjevali brezhibnost zgolj na podlagi listin, ne na podlagi dejanskega pregleda, so policisti pojasnili v četrtek.

Hruška. Tovornjak. Beston. Novice Tovornjak po Ljubljani vozil z nedelujočimi zavorami #video

Višina podkupnine je segla vse do 1.200 evrov, odvisno od vrste vozila in napak na njem. Potrjevali pa so tudi vozila z resnimi tehničnimi pomanjkljivostmi. Tako na primer na nekaterih tovornih in osebnih vozilih niso delovale zavore, na drugih so bili okvarjeni krmilni mehanizmi ali pa ugotovljene različne okvare na podvozju vozila.

Po neuradnih informacijah naj bi šlo za podjetje Avto-mat iz Škofljice. V podjetju za STA zadeve niso hoteli komentirati.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin