SiolNET. Novice Slovenija
0,28

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Pripadnike rezervne sestave Slovenske vojske pozivajo k opravljanju vojaške službe

0,28

termometer

Slovenska vojska
Foto: Matej Povše

Ministrstvo za obrambo je pripadnike rezervne sestave Slovenske vojske pozvalo na opravljanje vojaške službe. Sporočili so, da naj pogodbeni pripadniki, ki želijo opravljati službo že v naslednjih dveh mesecih, čim prej posredujejo prošnje pristojnim upravam za obrambo.

Slovenska vojska Novice Vlada s predlogom za podelitev izjemnih pooblastil vojski

Pogodbeni pripadniki rezervne sestave Slovenske vojske, ki so marca 2020 opravili redno usposabljanje in bi želeli zaradi spremenjenih okoliščin, povezanih z epidemijo covida-19, opravljati vojaško službo že maja ali junija, naj tako po opozorilih ministrstva čim prej vložijo prošnjo za spremembo termina vojaške službe. Prošnjo lahko posredujejo na pristojne uprave za obrambo, piše STA.

Slovenska vojska že pomaga pri zajezitvi novega koronavirusa

Prošnjo lahko vložijo tudi pogodbeni pripadniki, ki rednega usposabljanja leta 2020 še niso opravili, vendar le pod pogojem, da bi vojaško službo želeli opravljati najmanj dva meseca.

Po vstopu v vojaško službo bodo morali najprej opraviti vsebine, ki so jih nekateri pogodbeni pripadniki že opravili na rednem usposabljanju, še dodajajo na ministrstvu in pojasnjujejo, da bodo pripadniki dobili vpoklic na predčasno opravljanje vojaške službe, če bo njihova matična enota spremembo termina odobrila, poroča STA.

Aleš Hojs Novice Hojs: Poslanci v vsakem primeru o podelitvi izrednih pooblastil vojski #video

Slovenska vojska že pomaga pri nekaterih nalogah, povezanih z omejevanjem širjenja novega koronavirusa, v zadnjih dneh pa je aktualno predvsem vprašanje podelitve nekaterih policijskih pooblastil vojski za varovanje meje s Hrvaško.

Po pričakovanjih bo državni zbor o predlogu notranjega ministra Aleša Hojsa za aktivacijo člena 37.a zakona o obrambi, ki podelitev omenjenih pooblastil vojski omogoča, razpravljal v četrtek. Za aktivacijo člena 37.a zakona o obrambi je sicer potrebna najmanj dvotretjinska podpora prisotnih poslancev. Na katere naloge bo vojska napotila pripadnike rezervne sestave, iz sporočila obrambnega ministrstva ni razvidno, še navaja STA.

Slovenska vojska Novice Janša in Pahor bi aktivirala izredna pooblastila za vojsko, večji del opozicije proti ukrepu

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin