SiolNET. Novice Slovenija
0,58

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Preprečili samomor, oživljali mladoletnico, junaki med policisti in občani #video

0,58

termometer

Pogumen človek ni tisti, ki strahu ne čuti, ampak tisti, ki strah premaga. Požrtvovalnost in hrabrost pa sta lastnosti, ki se kot ključni izkažeta, ko so ogrožena življenja. Junaško posredovanje v požaru, preprečitev poskusa samomora, reševanje utapljajočega se otroka iz zaledenelega ribnika, oživljanje mladoletnice, v katero je trčilo osebno vozilo. Za pomoč pri teh in drugih dogodkih, kjer so tvegali tudi življenje, je Policijska uprava Ljubljana dvajsetim policistom in štirinajstim občanom podelila medalje za požrtvovalnost in hrabrost. 

Dvajset policistov in štirinajst občanov območja Policijske uprave Ljubljana so se nesebično lotili reševanja življenj, v številnih primerih pa s tem tudi sebe izpostavili nevarnosti.

Policist Uroš Jakomini iz Specializirane enote za nadzor prometa je lanskega maja na kraju prometne nesreče 25 minut oživljal mladoletno peško, v katero je trčilo vozilo. Peška je pokazala znake življenja, a je zaradi hudih poškodb še isti dan na žalost umrla v bolnišnici. 

"Vesel ne moreš biti. Si vesel, da si naredil na kraju vse, kar lahko narediš, pomagaš, daš vse znanje, ki ga imaš, ampak v življenju ne moreš pomagati drugače kot s svojim ravnanjem," je povedal Jakomini, prejemnik medalje Policije za požrtvovalnost.

Rešili nezavestnega moškega

Policistka Tajda Šimac Turk je skupaj s policisti Dušanom Jakopinom, Grego Žmavcem in Rokom Zorenčem s silo vstopila v ljubljansko stanovanje, kjer so na tleh našli nezavestnega moškega. Ta je doživel hud epileptični napad in preživel prav po zaslugi policistov.

"Priznam, da je zelo stresno, ampak na koncu, ko vidimo, da je življenje rešeno, je vredno, da smo prišli v službo in naredili dobro delo," je dejala Šimac Turkova.

e-reševalci Sportal V Ajdovščini gorski reševalci tudi na e-kolesih Padalec Novice Zahtevno reševanje huje poškodovanega padalca na strmem gozdnem pobočju reševanje otroka Novice Triletnega otroka, ki se je zagozdil v vkopani betonski cevi, rešili gasilci #foto reševalec rešilec reševalno vozilo prva pomoč Novice Kako je v resnici potekalo reševanje deklice, ki jo je v Mengšu napadel pes

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin