Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Sobota,
23. 6. 2018,
18.00

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,80

2

Natisni članek

Dalmatinova ulica prenova Gosposvetska cesta

Sobota, 23. 6. 2018, 18.00

5 let, 10 mesecev

Prenovljena Gosposvetska v Ljubljani bo čez dober teden spet prevozna #foto

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,80

2

Prenova Gosposvetske ceste v Ljubljani. | Foto Bojan Puhek

Foto: Bojan Puhek

Po treh mesecih prenove in popolne zapore Gosposvetske ceste in Dalmatinove ulice bodo gradbena dela zaključena v roku, torej 30. junija. S 1. julijem bo tam stekel normalni prometni režim, kakršen je bil pred prenovo.

Gosposvetska cesta, Dalmatinova ulica, podoba
Novice Kako bo videti Gosposvetska cesta po prenovi? #foto

Iz Mestne občine Ljubljana (MOL) so nam sporočili, da bodo dela na Gosposvetski cesti in Dalmatinovi ulici zaključena do 30. junija, v roku, ki so ga navajali pred popolno zaporo aprila letos. "Načrtujemo, da bo julija po Gosposvetski cesti že stekel promet."

Arheološka izkopavanja na območju so sicer nekoliko zamaknila izvedbo gradbenih del, a večjih odstopanj od terminskega načrta ne pričakujejo. "Arheologe je pri delu oviralo slabo vreme, poleg tega pa so na lokaciji odkrili bistveno več arheoloških ostankov, kot so jih sprva pričakovali. Natančnega obsega tovrstnih del namreč ni mogoče predvideti vnaprej."

Gosposvetska cesta, grobišče, arheološko najdišče
Trendi Emonsko grobišče na Gosposvetski: najdene skelete obravnavajo s kar največjo pieteto #foto

Dalmatinova ulica | Foto: Bojan Puhek Dalmatinova ulica Foto: Bojan Puhek

Delavci so na gradbišču od ponedeljka do nedelje. | Foto: Bojan Puhek Delavci so na gradbišču od ponedeljka do nedelje. Foto: Bojan Puhek

Tlakovce, ki so jih uničili avtobusi na Slovenski cesti, bodo popravili v omenjenem roku. | Foto: Bojan Puhek Tlakovce, ki so jih uničili avtobusi na Slovenski cesti, bodo popravili v omenjenem roku. Foto: Bojan Puhek

Popravili bodo tudi uničene tlakovce na Slovenski cesti

Zaradi prenove je imelo kar nekaj mestnih avtobusov LPP obvoz, mimo gradbišča pri Gosposvetski in Dalmatinovi pa so peljali kar čez tlakovce, ki so se zaradi teže avtobusov uničili. Tudi te bodo popravili v omenjenem roku, so pojasnili.

"Žal trase za avtobuse zaradi gradbišča ni bilo mogoče urediti drugače kot po tlakovcih na Slovenski cesti. Se pa zavijalni radij Slovenska–Dalmatinova z novo ureditvijo nekoliko spreminja, tako da bomo tudi ta odsek uredili v sklopu prenove omenjenih cest."

Fotogalerija
1 / 20

Postajališče na Bavarskem dvoru ostaja tam, kjer smo ga bili vajeni

V enakem roku nameravajo zaključiti tudi prenovo Slovenske ceste med Trdinovo in Tavčarjevo ulico, v slopu rekonstrukcije pa bodo povečali površine za pešce in kolesarje, ki bodo prekrite z enakimi tlakovci, kot so tisti na osrednjem delu Slovenske ceste. Zasadili bodo tudi drevored.

Avtobusno postajališče Bavarski dvor, ki je bilo še do pred kratkim urejeno med križiščem s Trdinovo in Tavčarjevo ulico in so ga zaradi prenove prestavili na staro lokacijo pod arkadami, bo po prenovi tam tudi ostalo.

Tukaj je še pred dobrim mesecem stalo avtobusno postajališče, ki so ga zdaj prestavili na staro lokacijo, kjer bo tudi ostalo. | Foto: Branka Grbin Tukaj je še pred dobrim mesecem stalo avtobusno postajališče, ki so ga zdaj prestavili na staro lokacijo, kjer bo tudi ostalo. Foto: Branka Grbin

Kolodvorska ulica
Novice Tako so v Ljubljani prenovili Kolodvorsko ulico #foto
Ne spreglejte