SiolNET. Novice Slovenija
0,53

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Prenova kopališča Ilirija se bo začela še ta mesec

0,53

termometer

Kopališče Ilirija | Kopališče Ilirija je bilo odprto leta 1929, zadnjo večjo obnovo pa so izvedli leta 2016. | Foto:
Kopališče Ilirija je bilo odprto leta 1929, zadnjo večjo obnovo pa so izvedli leta 2016.

53 milijonov evrov z DDV je cena prenove kopališča v središču Ljubljane.

Z enomesečno zamudo naj bi se še ta mesec vendarle začela prenova kopališča Ilirija v Ljubljani, poroča časnik Finance. Pogodbo za projekt, za zdaj ovrednoten na 53 milijonov evrov, bo MOL jutri podpisal z izbranim izvajalcem, podjetjem Makro 5 gradnje iz Kopra. Še lani je MOL sicer projekt prenove ocenjeval na 33 milijonov evrov. Gradnja bo po ocenah MOL potekala dve leti.

Prenova Ilirije je v načrtih MOL že več kot pet let, za celoten projekt (skupaj z nakupom zemljišč, priprave dokumentacije, urejanja okolice …) so predvideli za 60 milijonov evrov stroškov. Poleg kopališča pa MOL namerava zgraditi tudi novo športno središče, ki bo zajemal dvorano za rekreacijo, odbojko in košarko ter dvorano za gimnastiko, aerobiko in borilne veščine. V novem središču bo tudi muzej slovenskega letalskega konstruktorja in športnika Stanka Bloudka. Ta je bil do začetka druge svetovne vojne med vodilnimi pri športnem društvu Ilirija.

bazen Ilirija Trendi Ljubljanski bazen, ki je ob svojem nastanku veljal za elitnega ilirija Sportal Prenova Kopališča Ilirija: MOL še vedno išče izvajalca del, vse ponudbe na razpisu predrage Kopališče Ilirija Sportal Na mestu propadajoče Ilirije bo zrasel nov sodoben plavalni center

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin