SiolNET. Sportal Drugi športi
1,90

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Na mestu propadajoče Ilirije bo zrasel nov sodoben plavalni center

1,90

termometer

Kopališče Ilirija
Kopališče Ilirija je zadnjo obnovo doživelo leta 2016.

Mestna občina Ljubljana namerava do leta 2024 zgraditi novo kopališče Ilirija, ki bo zraslo ob robu parka Tivoli. Nov športni center bo poleg pokritega olimpijskega in trenažnega bazena z vsemi spremljajočimi prostori obsegal še Muzej Stanka Bloudka, večjo dvorano za rekreacijo, odbojko in košarko, manjšo dvorano za gimnastiko, aerobiko in fitnes ter dvorano za borilne športe.

Na Mestni občini Ljubljana so po pogajanjih za izvajalca za gradnjo izbrali podjetje Makro 5, ponudba pa znaša 43,5 milijona evrov brez DDV.

Ljubljanski župan Zoran Janković pričakuje, da bi dela lahko stekla konec januarja.

Takole bo videti notranjost novega plavalnega kompleksa v Ljubljani. Takole bo videti notranjost novega plavalnega kompleksa v Ljubljani. Foto: Mestna občina Ljubljana

Občina namerava v podzemni garaži urediti parkirna mesta, na novo pa bodo uredili tudi zeleno okolico, ki bo povezana s Parkom Tivoli.

Hkrati bodo z novogradnjo sledili zahtevam varovanja kulturne dediščine in ohranili pročelje zdajšnje stavbe ter Lattermanov drevored. Moderen športni center bo omogočal izvedbo vseh največjih športnih tekmovanj, je zapisano na spletni strani ljubljanske občine.

Kopališče Ilirija je bilo nazadnje obnovljeno leta 2016. Takrat so prenovili bazen, ploščad, prhe, toaletne prostore, hodnike in sončno teraso.

Preberite še:

bazen Ilirija Trendi Ljubljanski bazen, ki je ob svojem nastanku veljal za elitnega

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin