Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
21. 9. 2022,
13.03

Osveženo pred

1 leto, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,48

85

Natisni članek

predsedniške volitve Anže Logar

Sreda, 21. 9. 2022, 13.03

1 leto, 7 mesecev

Zabaven trenutek med Logarjevo izjavo: "Zlato moje, a bova na televiziji?" #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,48

85

Kandidaturo za predsednika republike je danes vložil tudi poslanec SDS Anže Logar. Medtem ko je Logar pred prostori Državne volilne komisije imel izjavo za javnost, je mimo prišla starejša gospa in poskrbela za smeh navzočih. "Zlato moje, a bova na televiziji," je med drugim vprašala Logarja. Kaj vse je še dejala, si poglejte zgoraj.

Kot so sporočili iz DVK, je bilo predlogu kandidature Logarja priloženih 12.977 ustrezno potrjenih in podpisanih obrazcev podpore volivk in volivcev. Logar obljublja, da se bo s svojim volilnim programom zavzemal za oblikovanje spodbudnega gospodarskega okolja, vključevanje mladih, zeleno preobrazbo ter vprašanje varnosti in zunanje politike, pri čemer bo po njegovem potrebno sodelovanje celotne slovenske politike.

"Tudi če imamo svetovno nazorsko različne poglede, imamo zagotovo nekaj, kar nas povezuje, in v tem pogledu mislim, da moramo združiti ta pozitivna področja ter z velikimi koraki in samozavestno stopiti v jutrišnji dan, kjer bo Slovenija dihala s polnimi pljuči in uporabljala vse atribute, ki jih ima na voljo," je v izjavi ob vložitvi kandidature poudaril Logar.

Prvopodpisana pod njegovo kandidaturo Romana Jordan, sicer nekdanja evropska poslanka, pa je ob tem izrazila prepričanje, da je Logar prav takšen kandidat za predsednika republike, kot ga Slovenija potrebuje, in dodala, da ga sama pozna kot "razmišljujočega človeka, ki je odprt do različnosti, je strpen in deluje povezovalno".

Prvopodpisana pod kandidaturo Anžeta Logarja je nekdanja evropska poslanka iz vrst SDS Romana Jordan. | Foto: STA , Prvopodpisana pod kandidaturo Anžeta Logarja je nekdanja evropska poslanka iz vrst SDS Romana Jordan. Foto: STA ,

Kandidaturo je sicer poslanec SDS in nekdanji zunanji minister vložil s podpisi pet tisoč volivcev, a uživa tudi podporo matične SDS.

Anže Logar, Nataša Pirc Musar
Novice Nov šok po Ninamedii: Logar čez Pirc Musarjevo tudi v drugem krogu

Ob vprašanju, ali se poskuša v kampanji distancirati od SDS, pa je Logar danes dejal, da namerava v kampanji, kot je to počel tudi do zdaj, "predstavljati stališča, ki jih sam zastopa". Napovedal pa je, da podpisov za razpis treh zakonodajnih referendumov, ki jih zbirajo v SDS, ne bo dal, a bo prisluhnil razpravi v času kampanje in se udeležil glasovanja, če bodo referendumi res razpisani.

V opozicijski NSi, kjer so v predsedniško tekmo prav tako poslali svojega kandidata, so mu v preteklih tednih očitali, da se pomika "globoko na sredino oz. levo sredino". "Na levi mi pravijo, da sem skrajni desničar, v NSi pravijo, da sem na levi, kar pomeni, da sem pravi kandidat za predsednika republike, ki bo predsednik vseh državljank in državljanov, vseh Slovenk in Slovencev," pa je na to odgovoril Logar.

O tem, ali bi tudi sam ravnal enako kot aktualni predsednik republike Borut Pahor in podpisal odpoklic veleposlanika v ZDA Toneta Kajzerja, pa je Logar danes poudaril, da zakon določa, da vlada veleposlanika razreši po posvetovanju s predsednikom republike, zato pred posvetom sam tega ne bi storil. Pahor se je namreč v torek odločil podpisati ukaz o odpoklicu veleposlanika Kajzerja, imenovanega na to funkcijo prav v času, ko je sedež šefa slovenske diplomacije zasedal Logar, a je ob tem izrazil nezadovoljstvo, ker o odločitvi ni bilo predhodnega posveta z njim.

Tone Kajzer
Novice Veleposlanik Kajzer: Odhajam z dvignjeno glavo
Ministrstva za zunanje zadeve. Anže Logar.
Novice Ura moči: To je politik, ki bi desnico lahko popeljal do zmage #video
Miha Kordiš
Novice Kandidat Levice za predsednika republike je Miha Kordiš
Milan Brglez
Novice Brglez se je odpovedal funkcijam v SD, neuradno se mu obeta podpora GS

Ne spreglejte