Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
23. 6. 2023,
18.22

Osveženo pred

10 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,22

Natisni članek

Slovenska vojska Robert Glavaš

Petek, 23. 6. 2023, 18.22

10 mesecev, 2 tedna

Predsednica bo Glavaša povišala v generalpodpolkovnika

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,22
Robert Glavaš | Robert Glavaš je vojaško pot v Slovenski vojski začel pred dobrimi tremi desetletji. | Foto STA

Robert Glavaš je vojaško pot v Slovenski vojski začel pred dobrimi tremi desetletji.

Foto: STA

Predsednica republike Nataša Pirc Musar bo načelnika Generalštaba Slovenske vojske (SV) Roberta Glavaša na sobotni slovesnosti v predsedniški palači povišala iz čina generalmajorja v čin generalpodpolkovnika. Predsedničin ukaz o povišanju je bil danes objavljen tudi v uradnem listu.

Robert Glavaš pri delu izkazuje veliko mero odgovornosti, visoke profesionalnosti in komunikacijske neposrednosti, je v sporočilu za javnost po podaji soglasja vlade za povišanje Glavaša v čin generalpodpolkovnika zapisalo obrambno ministrstvo.

Generalpodpolkovnik je sicer drugi najvišji generalski čin v SV, višji od njega je le še čin generala.

Glavaš je vojaško pot v Slovenski vojski začel pred dobrimi tremi desetletji, ko se je leta 1991 pridružil Teritorialni obrambi Republike Slovenije v takratni 4. pokrajinski štab teritorialne obrambe. Na fakulteti za pomorstvo in promet je pridobil naziv diplomirani inženir tehnologije prometa, leta 2007 je na tej fakulteti opravil tudi specializacijo iz prometnih ved, so navedli na ministrstvu.

Skozi svojo vojaško kariero je dejavno sodeloval na številnih vajah Slovenske vojske doma in v tujini ter na vajah kriznega upravljanja Nata in Evropske unije ter opravljal pomembne vodstvene dolžnosti. Po besedah ministrstva "ima čut za oceno realnega stanja organizacije, ki ji pripada in jo vodi, pri čemer ga usmerja izključno misel na sposobnost SV za opravljanje njenega poslanstva in dobrobit njenih pripadnikov, ki to poslanstvo izvajajo doma in v tujini".

Decembra 2018 je bil tako po povišanju v čin brigadirja prerazporejen v Generalštab SV na dolžnost namestnika načelnika generalštaba, 17. aprila 2020 pa je bil imenovan za načelnika Generalštaba Slovenske vojske, so spomnili. V čin generalpodpolkovnika bo povišan ob dnevu državnosti, so še dodali.

Ne spreglejte