Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
21. 6. 2024,
17.50

Osveženo pred

1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Yellow 5,39
nesreča nesreča reševalni pas avtocesta avtocesta

Natisni članek

Petek, 21. 6. 2024, 17.50

1 mesec

Popoldne na gorenjski avtocesti: "To je nevarno, neumno" #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Yellow 5,39

Na profilu Ustvarimo reševalni pas na omrežju X so pravkar objavili posnetek z gorenjske avtoceste, kjer so udeleženci zaradi prometne nesreče morali ustvariti reševalni pas. S posnetka je razvidno, da sta dva moška v času kolone izstopila iz vozila in se sprehajala po avtocesti. 

Gorenjska avtocesta je bila popoldne zaradi prometne nesreče zaprta med priključkoma Brnik in Vodice proti Ljubljani, zato je nastal večji zastoj. Da bi zagotovili prihod reševalnih vozil, so vozniki morali narediti reševalni pas in počakati v svojih vozilih. 

Kljub številnim pozivom in opozorilom, kako moramo ravnati v primeru nesreče na avtocesti, pa nekaterim pravila očitno še vedno niso jasna. Na posnetku je videti moška, ki sta se sprehajala po avtocesti. Najverjetneje sta šla pogledat, kako dolga je kolona, ko se je promet sprostil, pa sta se sprehodila nazaj do svojih vozil. 

"Nov primer neumnega ... Krajša zapora gorenjske avtoceste danes popoldne je spet pokazala, kako zelo se nekateri ne zavedajo nevarnega početja. NEVARNO, NEUMNO. Na avtocesti NE ZAPUŠČAJTE VOZIL, sploh pa se NE SPREHAJAJTE PO VOZIŠČU," so v objavi zapisali na Facebook profilu Ustvarimo reševalni pas. 

Porsche tacan Ionity polnilnica
Avtomoto Porsche taycan in Ionity: nov mejnik ob slovenskih avtocestah #video
Zaprta avtocesta proti Novemu mestu
Novice Dolenjska avtocesta znova odprta, zastoj sega do ljubljanske obvoznice
Ne spreglejte