Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
6. 9. 2011,
14.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

pošta rop

Torek, 6. 9. 2011, 14.25

8 let

Pošta Slovenije po vnovičnem ropu v Semedeli za dodatne varnostne ukrepe

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Za pošto v Semedeli, ki so jo v petek oropali že tretjič letos, in tudi za druge pošte so predvideni dodatni varnostni ukrepi, ki jih nameravajo uvesti v najkrajšem možnem času.

Kot so pojasnili na Pošti Slovenije, so v Semedeli po drugem ropu sicer namestili videonadzor, ne izključujejo pa niti možnosti, da jo zaprejo. Za to pošto in tudi za druge pošte so predvideni še dodatni varnostni ukrepi, vendar zaradi varovanja zaposlenih in z namenom zmanjšanja možnosti za izvrševanje potencialnih kriminalnih dejanj na poštah ter izvajanja ustrezne varnostne politike javno ne morejo posredovati podrobnejših informacij. "Zagotavljamo pa, da v tem času intenzivno izvajamo napovedane aktivnosti za čim večje zavarovanje zaposlenih Pošte Slovenije, hkrati pa se izvajajo tudi vsi napovedani ukrepi za čim učinkovitejše preprečevanje kaznivih dejanj na poštah," dodajajo. "Ujetnik" predpisov na področju javnega naročanja Dodatne varnostne ukrepe za pošto v Semedeli nameravajo uvesti v najkrajšem možnem času, vendar so, kot opozarjajo, "ujetnik" predpisov na področju javnega naročanja: "Kljub temu, da so ob ropih ogroženi zaposleni in stranke Pošte Slovenije, za nabavo opreme, namenjene varovanju, ne obstajajo bližnjice glede postopkov in rokov."

"Stalno fizično varovanje z varnostnikom ni primerna rešitev"

Glede možnosti zavarovanja "rizičnih" poštnih uradov preko varnostnikov na Pošti Slovenije poudarjajo, da družbe za zasebno varovanje v določenih intervalih že izvajajo dodatne obhode pošt, "stalno fizično varovanje z varnostnikom na pošti pa po našem mnenju ni primerna rešitev".

Pri tem izpostavljajo predvsem dva razloga. Prvi je ta, da v Sloveniji ni zadostnega števila ustrezno usposobljenih varnostnikov, po drugi strani pa menijo, da lahko pride do večje agresije s strani storilca, če je pred njega postavljena večja ovira.

V petek naj bi neznanca odnesla skoraj 8000 evrov Neuradno naj bi v petkovem ropu neznanca po poročanju Primorskih novic odnesla skoraj 8000 evrov. Pošto v Semedeli so oropali že sredi junija, ko sta neznanca z grožnjami prisilila uslužbenko, da jima je izročila 12.000 evrov, sredi julija pa sta prav tako neznana roparja odnesla okrog 10.000 evrov.

Ne spreglejte